Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Μικρή ενίσχυση εμφανίζει σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου

Μικρή ενίσχυση εμφανίζει σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου

Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν το απόγευμα στα 1,2263 δολάρια από το επίπεδο των 1,2259 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

 Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2260 δολάρια.

Το δολάριο δέχθηκε πιέσεις ενόψει της δημοσιοποίησης των πρακτικών της πανίσχυρης επιτροπής FOMC (Federal Open Market Committee ) της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία ευθύνεται για την χάραξη της νομισματικής πολιτικής. Από αυτά όπως εκτιμούν αναλυτές, θα διαφανεί η πρόθεση της Κεντρικής Τράπεζας να προχωρήσει σε ένα νέο κύκλο αγορών κρατικών χρεογράφων προκειμένου να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Είναι δε πολύ πιθανό ο νέος αυτός κύκλος ποσοτικής χαλάρωσης, όπως αποκαλείται, να ξεκινήσει από τον ερχόμενο μήνα.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας της Ελλάδος δεν καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 25,33% από 25,54% που ήταν χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,28 % να διαμορφωθεί στο 24,05% από 24,23% χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους σημείωσαν περαιτέρω μείωση καθώς τα μειωμένα επιτόκια της ΕΚΤ τίθενται σε ισχύ από σήμερα. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,08% από 1,09%, στη διάρκεια των 9 μηνών υποχώρησε στο 0,94 από 0,95%, στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 0,79% από 0,80%, στο τρίμηνο μειώθηκε οριακά στο 0,51% από 0,52%, ενώ στο μήνα μειώθηκε στο 0,21% από 0,22%.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε