Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Μικρή ενίσχυση καταγράφει η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου

Μικρή ενίσχυση καταγράφει η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου

Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,1236 δολ. από το επίπεδο των 1,1220 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Το ενδιαφέρον της αγοράς επικεντρώνεται σήμερα στις ανακοινώσεις που θα κάνει την επόμενη εβδομάδα η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας. Οι αναλυτές προεξοφλούν ότι η Κεντρική Τράπεζα της χώρας θα υιοθετήσει μία πιο ευέλικτη στάση στο μέτωπο της αγοράς ομολόγων, προχωρώντας ταυτοχρόνως σε περαιτέρω μείωση των επιτοκίων καταθέσεων.

Όσον αφορά στην ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, ανάλυση της Goldman Sachs που δημοσιεύτηκε σήμερα, εμμένει στην άποψη για ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος, παρόλο που αυτό απο την αρχή του έτους έχει υποχωρήσει έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων κατά περίπου 4%.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της ΤτΕ (ΗΔΑΤ), καταγράφηκαν σήμερα δύο συναλλαγές ύψους 6 εκατ. ευρώ, οι οποίες στο σύνολό τους αφορούσαν σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 8,48% από 8,34% που έκλεισε χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,01% να διαμορφωθεί στο 8,47% από 8,31%.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους σημείωσαν περαιτέρω μικρή υποχώρηση. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο -0,054% από -0,055%. Στη διάρκεια των 9 μηνών διαμορφώθηκε στο -0,125%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,199%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,303% από -0,302%, τέλος, στο μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,372%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διατηρήθηκε στα 1,1218 δολ.
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε