Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μικρή βελτίωση στα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ

Μικρή βελτίωση στα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ

 Ο αριθμός των Αμερικανών που κατέθεσαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκε την περασμένη βδομάδα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 4,5 ετών, κάτι που ενδέχεται να αποτελεί μια ένδειξη ότι οι προσλήψεις επιταχύνονται.

Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 12.000 και συνυπολογιζόμενης της εποχικής προσαρμογής λόγω της εορταστικής περιόδου περιορίστηκαν σε συνολικά 350.000, όπως ανέφερε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Ο αριθμός της περασμένης εβδομάδας αναθεωρήθηκε προς τα πάνω κατά 1.000 αιτήσεις.

Μετά την έξαρση των αιτημάτων λόγω εξαιτίας των καταστροφών που προκάλεσε ο τροπικός κυκλώνας Σάντι στην ανατολική ακτογραμμή τον Οκτώβριο, τα εβδομαδιαία επίπεδα των νέων αιτημάτων για επιδόματα ανεργίας κυμαίνονται πλέον στα χαμηλότερα επίπεδα από την πρώτη περίοδο της ύφεσης (2007-2009).

Ο μέσος όρος τεσσάρων βδομάδων εμφανίζεται μειωμένος κατά 11.250, πέφτοντας στις 356.750–είναι ο χαμηλότερος από τον Μάρτιο του 2008.

Αυτό ενδέχεται να αποτελεί μια ένδειξη ότι οι απολύσεις μπορεί να έφθασαν στο σημείο κορύφωσης αφότου εισήλθε στην ύφεση η αμερικανική οικονομία, αν και πρέπει να συσχετιστεί ο τωρινός διστακτικός, σαφώς, ρυθμός προσλήψεων απ τις αμερικάνικες επιχειρήσεις.

Πάντως υπήρξε μια ιδιαιτερότητα στα στοιχεία στατιστική. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε τη Δευτέρα αργία και έτσι πολλές επιχειρήσεις δεν ήταν σε θέση να δώσουν στοιχεία για την απασχόληση του προηγούμενου επταημέρου. Καταγράφηκαν συνεπώς κατ’ εκτίμηση δεδομένα μόνον για τις 19 από τις 52 αμερικανικές πολιτείες εξήγησε εκπρόσωπος του υπουργείου Εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αναπάντεχη μείωση στο 7,7% της ανεργίας στις ΗΠΑ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε