Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μιλάμε για επιμήκυνση του ελληνικού χρέους και όχι για αναδιάρθρωση”

Μιλάμε για επιμήκυνση του ελληνικού χρέους και όχι για αναδιάρθρωση”
Η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη της στο Spiegel, σχολιάζοντας την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας τόνισε πως ” συζητάμε για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων”.
 

” Η αξιοπιστία Ελλάδας και Ιρλανδίας εξαρτάται από το αν κρατήσουν το λόγο τους” δηλώνει η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας στο Spiegel.
 
Όμως η Κριστίν Λαγκάρντ θεωρεί δεδομένη τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών σε όλες τις εκδοχές στήριξης χωρών που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους.
 
Ειδικά για την περίπτωση της Ελλάδας, η κ. Λαγκάρντ αποφεύγει τον όρο «αναδιάρθρωση» του χρέους και προτιμά να μιλά «συγκεκριμένα», όπως λέει στη συνέντευξή της στο εβδομαδιαίο περιοδικό Spiegel στο τεύχος που κυκλοφόρησε σήμερα.
 
”Στην περίπτωση της Ελλάδας συζητάμε για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων. Αυτό οδηγεί στη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών” λέει η Γαλλίδα υπουργός.
”Το ίδιο ισχύει και όταν το Ταμείο διάσωσης παίρνει ομόλογα σε τιμές αγοράς, ή όταν θέτει στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης χρήματα προκειμένου να επαναγοράσει ελληνικά ομόλογα. Όλες οι εκδοχές σημαίνουν ότι οι πιστωτές θα χάσουν μέρος των απαιτήσεών τους” σημειώνει η κ. Λαγκάρντ.
 
Η Γαλλίδα υπ. Οικονομικών εκτιμά ότι η επανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο η Ελλάδα αλλά και η Ιρλανδία θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν απέναντι στην Κομισιόν, στην Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα και στο ΔΝΤ καθώς, όπως λέει, η αξιοπιστία αυτών των χωρών εξαρτάται κατά πολύ από το αν θα κρατήσουν το λόγο τους.
 
Η κυρία Λαγκάρντ διαπιστώνει πάντως πως μέχρι τώρα όλα φαίνονται να πηγαίνουν καλά.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε