Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 21 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

''Μην τους κρατάτε στο ευρώ με κάθε τίμημα''

''Μην τους κρατάτε στο ευρώ με κάθε τίμημα''
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.08.2012 | 14:56

Ο πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ Γενς Βάιντμαν προειδοποιεί για τον κίνδυνο, η αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ "να προκαλέσει εθισμό σαν τα ναρκωτικά".

Ο επικεφαλής της Bundesbank προειδοποίησε ότι η ΕΚΤ δεν θα πρέπει να αναγκάζεται "να εγγυάται την διατήρηση κρατών- μελών στην ευρωζώνη με κάθε τίμημα".

Όσον αφορά στη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ο Βάιντμαν σημείωσε ότι είναι σημαντικό "να μην προκληθεί περαιτέρω ζημιά στην εμπιστοσύνη που υπάρχει στο πλαίσιο της νομισματικής ένωσης και οι αξιώσεις σχετικά με την οικονομική πολιτική του προγράμματος βοήθειας να διατηρούν την αξιοπιστία τους".

Τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για ένα νέο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων των χωρών μελών της ευρωζώνης, που αντιμετωπίζουν προβλήματα, εγκυμονούν τον κίνδυνο, η πρακτική αυτή "να προκαλέσει εθισμό σαν τα ναρκωτικά", δηλώνει ο πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, το οποίο κυκλοφορεί αύριο.

"Μια τέτοια πολιτική βρίσκεται κοντά κατά την άποψή μου στην κρατική χρηματοδότηση μέσω του πιεστηρίου", σημειώνει ο Βάιντμαν στο Der Spiegel.

"Στις δημοκρατίες, τα κοινοβούλια και όχι οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να αποφασίζουν για μια τέτοια αμοιβαιοποίηση των κινδύνων", υπογραμμίζει, επισημαίνοντας ότι "δεν θα πρέπει να υποτιμάμε τον κίνδυνο, η χρηματοδότηση από την κεντρική τράπεζα να προκαλέσει εθισμό σαν τα ναρκωτικά".

Διαβάστε επίσης :

   Διαδώστε αυτό το άρθρο