Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Μίνι “ράλι” για το δολάριο έναντι του ευρώ

Μίνι “ράλι” για το δολάριο έναντι του ευρώ

Συνεχίζεται και σήμερα το “μίνι ράλι” του δολαρίου, με αποτέλεσμα το αμερικανικό νόμισμα να διαπραγματεύται στα 1,0599 έναντι του ευρώ, από το επίπεδο των 1,0626 που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Στη διάρκεια της ημέρας το ευρώ υποχώρησε μέχρι τα 1,0582 δολ.

Το αμερικανικό νόμισμα φαίνεται ότι ευνοείται από τις προσδοκίες που δημιουργούν οι πολιτικές τις οποίες προτείνει ο νεοκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντ. Τράμπ. Παράλληλα η επικεφαλής της Fed Janet Yellen διαβεβαίωσε χθες το Κογκρέσο ότι η Κεντρική Τράπεζα βρίσκεται σε πορεία για την υιοθέτηση μίας περιοριστικής νομισματικής πολιτικής.

 

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων παρατηρήθηκε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν οι αποδόσεις όλων σχεδόν των τίτλων. Η απόδοση του τριετούς ομολόγου υποχώρησε κάτω από το 7% στο 6,79%. Επίσης είναι ενδεικτικό ότι το περιθώριο έναντι του γερμανικού δεκαετούς ομολόγου υποχώρησε για πρώτη φορά έπειτα από πολύ καιρό κάτω από το 7%. Στο ΗΔΑΤ καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 14 εκατ. ευρώ, οι οποίες στο σύνολο τους αφορούσαν εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 7,14% από 7,38% χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,25% να διαμορφωθεί στο 6,98% από 7,10% που έκλεισε χθες.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,077% από -0,075%. Στη διάρκεια των 9 μηνών διαμορφώθηκε στο -0,136%, από -0,135%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,217%, το τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,313%. Τέλος στο μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,373%.

 

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,0629.
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε