Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Μήνυμα στην κυβέρνηση και υπονοούμενα για μείωση επιτοκίων

Το κλειδί της λύσης είναι στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης, δηλώνει ο Πρόεδρος της ΕΚΤ που με ένα γρίφο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί άμεσα το επιτόκιο του ευρώ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, ο Ζαν- Κλόντ Τρισέ αναφέρεται στην Ελλάδα και την ενίσχυση του Ταμείου Σταθερότητας τονίζοντας :”επείγει η πλήρης και άμεση εφαρμογή των όσων αποφασίσθηκαν από τις 17 χώρες του Ευρώ στις 21 του περασμένου Ιουλίου.Το κλειδί της λύσης, βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία πρέπει να προσαρμοσθεί στα μέτρα με αποφασιστικότητα, προς το συμφέρον του ελληνικού λαού”.

Για την φημολογούμενη μείωση των επιτοκίων ο Τρισέ άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά :”δεν λαμβάνουμε ποτέ δεσμεύσεις προκαταβολικά και τα επιτόκιά μας υπολογίζονται πάντα για να διατηρηθεί η σταθερότητα των τιμών, σε συνδυασμό με τον τρόπο με τον οποίο χαρακτηρίζουμε τον πληθωρισμό”.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ έδειξε να φοβάται την επέκταση της κρίσης στην Ιταλία και άρχισε τις συμβουλές :”Οι δυνατότητες της Ιταλίας είναι τεράστιες, αλλά η ανάπτυξη δεν είναι στα ίδια επίπεδα με τις συνολικές ικανότητες της χώρας”.

Ο Γάλλος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ουσιαστικά ζήτησε από την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι να πετύχει τον μηδενισμό της σχέσης ελλείμματος- ΑΕΠ μέσα στο 2013, και παράλληλα να κάνει μια συγκεκριμένη σειρά αναγκαίων μεταρρυθμίσεων όπως περισσότερη ευελιξία στην αγορά της εργασίας, απελευθέρωση των επαγγελμάτων, παιδεία και κατάρτιση, για να αυξηθούν οι καινοτόμες δραστηριότητες.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε