Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μίχαλος για τον προϋπολογισμό του 2012: Η κυβέρνηση επιτίθεται στο εισόδημα των φορολογουμένων

Μίχαλος για τον προϋπολογισμό του 2012: Η κυβέρνηση επιτίθεται στο εισόδημα των φορολογουμένων

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ εκτιμά ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιτίθεται στο εισόδημα και στην περιουσία των φορολογουμένων, προκειμένου να συνεχίσει να χρηματοδοτεί ένα σπάταλο κράτος.

“Μόνο που τώρα πλέον οι πολίτες δεν έχουν τίποτε άλλο να δώσουν. Κι αν δεν αλλάξει σύντομα πολιτική, η καταστροφή θα έρθει ένα βήμα πιο κοντά”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κώστας Μίχαλος με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού .

“Το προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2012 επιβεβαιώνει ότι παρά τη σκληρή λιτότητα και τις θυσίες των πολιτών, οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν επιτυγχάνονται. Το έλλειμμα θα φθάσει στο 8,5% του ΑΕΠ φέτος, αντί για 7,6% που είχε τεθεί ως στόχος. Η ύφεση αναμένεται να φθάσει στο 5,5%, αντί του 3,5% που προέβλεπε το Μεσοπρόθεσμο”, σημειώνει ο κ. Μίχαλος.

Τα στοιχεία αποδεικνύουν την αποτυχία της πολιτικής που εφαρμόζει σήμερα η Κυβέρνηση. “Μια πολιτική η οποία αντί να μειώνει τις δαπάνες, συνεχίζει να αυξάνει τους φόρους, αγνοώντας ότι δεν μπορούν να υπάρξουν έσοδα χωρίς εισοδήματα, χωρίς κατανάλωση και οικονομική δραστηριότητα”, εξηγεί.

Ως παράδειγμα αναφέρει ότι παρά τις διαδοχικές αυξήσεις στη φορολογία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, τα αντίστοιχα έσοδα μειώθηκαν σε 12,8 δισ. ευρώ το 2011, από 14,3 δισ. ευρώ το 2010. Αντίστοιχα, παρά την αύξηση των έμμεσων φόρων, τα έσοδα μειώνονται σε 29,1 δισ. ευρώ το 2011, από 31 δισ. ευρώ, που ήταν το 2010.

“Αντί να αντιληφθεί έστω και τώρα την πραγματικότητα, η Κυβέρνηση συνεχίζει στην ίδια συνταγή. Για να καλύψει την υστέρηση των εσόδων από τις άλλες φοροδοτικές πηγές, επιτίθεται τώρα στην ακίνητη περιουσία, με έκτακτες εισφορές και χαράτσια. Το 2012, τα προβλεπόμενα έσοδα από τους φόρους στην περιουσία υπολογίζονται στα 3,781 δισ. ευρώ, από 1,128 δισ. ευρώ που αναμένεται το 2011 και 487 εκατ. ευρώ που ήταν το 2010.

Την ίδια στιγμή, οι δαπάνες δεν περιορίζονται παρά ελάχιστα. Το 2012 η μείωση των πρωτογενών δαπανών του Τακτικού Προϋπολογισμού δεν θα ξεπεράσει το 1,5 δισ. ευρώ” καταλήγει ο κ. Μίχαλος.

Διαβάστε επίσης:

Βενιζέλος: “Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα”

Πιέζουν μέχρις εσχάτων με όπλο την 6η δόση! – Διαψεύδουν στάση πληρωμών ενώ γνωρίζουν οτι είμαστε στα όριά μας! – Ζητούν κι άλλα μέτρα για το ’11

Ιαπωνία: «Τρέξτε» να βοηθήσετε την Ελλάδα!

“Μαύρη τρύπα” στον προϋπολογισμό φέρνει νέα μέτρα άμεσα

Μισθούς πείνας κάτω από 700 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα ζητάει η τρόικα – Απαίτησαν κατάργηση συλλογικών συμβάσεων

Μερική “στάση πληρωμών” μέχρι να αποδώσουν τα εισπρακτικά μέτρα – Μετέωρη η χώρα μέχρι τον Οκτώβριο

 Θα μας “ψήσουν” ως την τελευταία στιγμή – 16 Οκτωβρίου θα εγκρίνουν την 6η δόση – Αν μας πουν “όχι” πάμε σε στάση πληρωμών!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε