Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Μόλις 0,5% το έλλειμμα της Γερμανίας για το 2012

Μόλις 0,5% το έλλειμμα της Γερμανίας για το 2012

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών προέβλεψε σήμερα ότι το έλλειμμα το 2012 θα κυμανθεί πιθανώς στο 0,5% του ΑΕΠ δηλαδή στο ήμισυ του αρχικώς προβλεπόμενου 1%, “χάρη στη γενική κατάσταση της οικονομίας και στην ικανοποιητική κατάσταση στην αγορά της εργασίας”.

Το ποσοστό ανεργίας στο σύνολο του εργατικού δυναμικού ανήλθε τέλη Ιουνίου στο 6,6%. Οι εταίροι της Γερμανίας απέχουν πολύ από το να σημειώσουν παρόμοιες επιδόσεις σε ό,τι αφορά το έλλειμμα.

Στη Γαλλία, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ερό θα επιδιώξει να διατηρήσει φέτος το έλλειμμα στο 4,5% του ΑΕΠ. Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι θα επιχειρήσει να διατηρήσει το έλλειμμα φέτος στο 2% του ΑΕΠ.

Στη Γερμανία το έλλειμμα συμπεριλαμβάνει το έλλειμμα των κρατιδίων, της ομοσπονδίας, της αυτοδιοίκησης και, τέλος, των ασφαλιστικών ταμείων.

Το χρέος της ομοσπονδίας θα έχει τάση αυξητική, εφόσον το Βερολίνο συμμετέχει στο μηχανισμό χρηματοπιστωτικής αρωγής, που λειτουργεί στα όρια της ευρωζώνης. Λόγω του χαμηλού ποσοστού ανέργων τα ελλείμματα όλων των λοιπών συνιστωσών είναι είτε ανύπαρκτα είτε πολύ χαμηλά και αναμένεται το συνολικό δημόσιο έλλειμμα να μην υπερβεί το 0,5% του υψηλού γερμανικού ΑΕΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κρίση ”ανεβάζει” την Μέρκελ-Ανύπαρκτος ο Ρέσλερ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε