Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μόνο αναδιάρθρωση με όλους τους πιστωτές θα σώσει την Ελλάδα

Μόνο αναδιάρθρωση με όλους τους πιστωτές θα σώσει την Ελλάδα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 17.11.2012 | 15:59

«Για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της η Ελλάδα, χρειάζεται μάλλον μια αναδιάρθρωση με όλους τους πιστωτές», δηλώνει ο Γερμανός οικονομολόγος και μέλος του Οικονομικού Συμβουλίου Λαρς Φελντ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Stuttgarter Nachrichten».

Διευκρινίζει ωστόσο ότι η γερμανική κυβέρνηση «δεν θα απαρνηθεί ευχαρίστως κεφάλαια, και μάλιστα όχι τον επόμενο χρόνο που είναι οι ομοσπονδιακές εκλογές».

Ο κ. Φελντ χαρακτηρίζει την Ελλάδα «ειδική περίπτωση», με προβλήματα που δεν αντιμετωπίζουν οι άλλες χώρες, καθώς, όπως λέει, είναι πολύ δύσκολο να εισπραχθούν φόροι και να εξυγιανθεί η δημοσιονομική κατάσταση.

«Το θεωρώ αυτό ως θεμελιώδη ψήφο δυσπιστίας των πολιτών έναντι του κράτους», τονίζει ο Γερμανός οικονομολόγος και προσθέτει: «Η Ελλάδα ζήτησε τώρα τη βοήθεια της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία έχει την εμπειρία να οικοδομήσει διοικητικές δομές σε κράτη με τέτοιες δυσκολίες. Αυτό είναι ένα σωστό βήμα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να τις εξασφαλίσει. Θα εγείρετο τεράστια δυσαρέσκεια, εάν Γερμανοί υπάλληλοι προσπαθούσαν να εισπράξουν φόρους στην Ελλάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αγώνας δρόμου για την εκταμίευση της δόσης την Τρίτη στο EUROGROUP για την Ελλάδα


   Διαδώστε αυτό το άρθρο