Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Μόνο στο Newsit: Πως θα “ασφαλίσει” το υπουργείο Οικονομικών την φοροκάρτα

– Ζήτημα χρόνου είναι η δημιουργία της φοροκάρτας
– Γίνεται ήδη διαγωνισμός για την προστασία των προσωπικών δεδομένων
– Πως με ένα απλό sms θα έχετε εικόνα ακόμα και του πόσα έχετε ξοδέψει
– Τα bonus που θα συνοδεύουν την χρήση της

Οπως αναφέρεται στην απόφαση ανάθεσης για το έργο το Υπουργείο Οικονομικών προωθεί την προαιρετική χρήση της κάρτας αποδείξεων για τη διευκόλυνση των πολιτών στη συλλογή των στοιχείων των αποδείξεων με τρόπο που διασφαλίζει την ακεραιότητα και την εμπιστευτικότητα των πληροφοριών.

Για την αξιοποίηση της συγκεκριμένης δυνατότητας και για τη διασφάλιση των προσωπικών πληροφοριών των συναλλαγών, η κάρτα αποδείξεων θα είναι ανώνυμη.

Ο ίδιος ο πολίτης με ευθύνη του, θα πρέπει να ενημερώσει τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για την κάρτα που έλαβε. Η ενημέρωση αυτή είναι εφικτό να γίνει είτε μέσω διαδικτύου, είτε με τη χρήση σύντομου γραπτού μηνύματος SMS μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

‘Ετσι, δεν θα εμπλέκονται οι τράπεζες και κατ’ επέκταση δεν θα έχουν προσβαση σε προσωπικά δεδομένα των φορολογουμένων.

Με το sms που θα στέλνει λοιπόν ο φορολογούμενος για την Κάρτα Αποδείξεων που έλαβε, στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του Υπουργείου Οικονομικών θα γίνεται εφικτή η αντιστοίχιση του 19ψήφιου αριθμού της με τον ΑΦΜ του αποστολέα στα συστήματα της ΓΓΠΣ και μόνο σ’ αυτά.

Θα έχετε και BONUS

Για να αυξήσει τα έσοδά του το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να συνδέσει τη χρήση της φοροκάρτας με μια σειρά “δώρα” για τους πολίτες για να τους πείσει να τη χρησιμοποιούν και να μην παρατηρηθεί το φαινόμενο με τις αποδείξεις που μόλις οι πολίτες έπιασαν το όριο σταμάτησαν να ζητούν.

Έτσι όπως δημοσιεύει η εφημερίδα το “Έθνος” εξετάζεται τώρα οι συνεπείς να παίρνουν ως μπόνους την αύξηση του αφορολόγητου που ίσως φτάνει τις 13.000 ή και τις 14.000. Όσοι μάλιστα συγκεντρώσουν περισσότερες αποδείξεις (μέχρι τώρα είναι ως 15.000) θα συνεχίσουν να έχουν το μπόνους της εξτρά έκπτωσης από το φόρο που μπορεί να φτάσει και τα 300.

Παράλληλα εξετάζεται και η επιστροφή του 1% από το Φ.Π.Α. που είναι προσαρμοσμένος στην τιμή του κάθε προϊόντος.
Όλα αυτά βέβαια σε επίπεδο σχεδίων ίσως και σεναρίων, μένει να αποδειχθούν καθώς η… βαλίτσα με τις αποδείξεις έχει ήδη πάει πολύ μακριά.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε