Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Μονότονος Ρέσλερ:”Πάρτε μέτρα για να σας βοηθήσουμε”

Μονότονος Ρέσλερ:”Πάρτε μέτρα για να σας βοηθήσουμε”

”Η επίσκεψη της Καγκελαρίου καταδεικνύει ότι είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να δείχνουμε αλληλεγγύη, ωστόσο εξακολουθεί να ισχύει ότι θα πρέπει να υλοποιηθούν οι συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις” δεν χάνει την ευκαιρία να επαναλάβει ο Φ. Ρέσλερ.

Με την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων συνέδεσε ο γερμανός υπ. Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ τη συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα από πλευράς των ευρωπαίων εταίρων.

«Η επίσκεψη της καγκελαρίου καταδεικνύει ότι είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να δείχνουμε αλληλεγγύη, ωστόσο εξακολουθεί να ισχύει ότι θα πρέπει να υλοποιηθούν οι συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις», υπογραμμίζει ο Φ. Ρέσλερ προς τη σημερινή Rheinische Post. Και συμπληρώνει: «Εάν επιτυγχάνεται αυτό ή όχι, θα το δείξει η έκθεση της Τρόικας».

Να δοθούν κίνητρα για την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ελλάδα, ζητά την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του προς την ίδια εφημερίδα: «Εν μέσω μιας βαριάς οικονομικής κρίσης, οι Έλληνες κάνουν μαζικές περικοπές με πικρές κοινωνικές επιπτώσεις και αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία. Γι΄ αυτό και η Αθήνα χρειάζεται τώρα, πέρα από τις μεταρρυθμίσεις, κίνητρα για να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη και την απασχόληση προκειμένου να βγει από τον φαύλο κύκλο του χρέους».

Όπως υπογραμμίζει ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, εάν βοηθά η διάθεση επιπλέον χρόνου για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και μπορεί έτσι να σταθεροποιηθεί η Ελλάδα και η ευρωζώνη στο σύνολό της, τότε είναι προς το συμφέρον και της Γερμανίας να συναινέσει σε αυτό.

Πηγή Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε