Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Moody’s: πιθανή μιά νέα υποβάθμιση της Ελλάδας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το πακέτο των 45 δισ. ευρώ για την οικονομική στήριξη της Ελλάδας, απέτυχε…

να απομακρύνει την πιθανότητα υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, σύμφωνα με τη Moody’s.

 

“Το κράτος της Μεσογείου αντιμετωπίζει σημαντικό κίνδυνο ως προς την εκτέλεση και εφαρμογή του σχεδίου μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος”, εκτιμά η Sarah Carlson, επικεφαλής ανάλυσης της Moody’s για την Ελλάδα, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

“Η διάθεση περισσότερων λεπτομερειών για την φύση της ευρωπαϊκής βοήθειας, στην περίπτωση που κριθεί αναγκαία, θα αποτελούσε τουλάχιστον ενισχυτικό παράγοντα για να καθησυχάσουν οι αγορές”, τόνισε η Carlson και πρόσθεσε: “Το ύψος των χρημάτων που δαπανά η κυβέρνηση για την πληρωμή των επιτοκίων, σε σχέση με τα έσοδά της είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που εξετάζουμε, και ένα από τα στοιχεία που επηρεάζουν τη σχέση αυτή είναι το κόστος δανεισμού”.

 

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Δεκεμβρίου η Moody’s υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα σε Α2, που είναι η έκτη μεγαλύτερη διαβάθμιση, επικαλούμενη “μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους κινδύνους χρεοκοπίας”.

 

 Επιπλέον η Pimco -το μεγαλύτερο ομολογιακό αμοιβαίο κεφάλαιο στον κόσμο- δεν θα επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα, καθώς θεωρεί ότι το πακέτο διάσωσης που αποφασίστηκε από το Eurogroup δεν αντιμετωπίζει τα μακροπρόθεσμα προβλήματα δανεισμού της χώρας, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του fund στο Reuters.

 

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε την Κυριακή αντιμετωπίζει τα βραχυπρόθεσμα θέματα ρευστότητας, ωστόσο δεν αντιμετωπίζει τη δομική κρίση στην Ελλάδα, είπε ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν.

 

«Οι αγορές έχουν στείλει το σήμα ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει θέματα τόσο αναχρηματοδότησης όσο και φερεγγυότητας», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «με βάση αυτά που γνωρίζουμε τώρα, δεν θα αγοράσουμε».

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε