Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Μοσκοβισί: Οι δυο “κόκκινες” γραμμές για το χρέος της Ελλάδας

Μοσκοβισί: Οι δυο “κόκκινες” γραμμές για το χρέος της Ελλάδας

Απέκλεισε κατηγορηματικά το “κούρεμα” του ελληνικού χρέους ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί καθώς επίσης και την μείωση της ονομαστικής αξίας του. Δήλωσε πεπεισμένος πως δεν θα ζήσουμε ξανά το δραματικό καλοκαίρι του ‘15.

Σχεδόν μια εβδομάδα πριν από το κρίσιμο Eurogroup της 24ης Μαΐου, ο Πιέρ Μοσκοβισί, με συνέντευξη στο ραδιόφωνο France Info έθεσε ξεκάθαρα τις “κόκκινες” γραμμές για το χρέος της Ελλάδας.

Ο Γάλλος Επίτροπος τάχθηκε υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους αλλά, τραβώντας τις “κόκκινες” γραμμές επεσήμανε ότι δεν θα υπάρξει “κούρεμα” ούτε και μείωση της ονομαστικής αξίας του χρέους της Ελλάδας. Θα υπάρξει, είπε, η ανάληψη δράσης στη διαχείριση, σημειώνοντας παράλλαλα ότι το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί, δεν πρέπει να αλλάξει.

Σύμφωνα με τον Πιέρ Μοσκοβισί, μια συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας 24 Μαΐου θα περιλαμβάνει και το θέμα του χρέους, ενώ για άλλη μια φορά δήλωσε βέβαιος ότι το δραματικό καλοκαίρι του 2015, δεν πρόκειται να επαναληφθεί. «Δεν θα έχουμε άλλη κρίση, επειδή προσπαθούμε να βρούμε λύσεις», είπε και στάθηκε στην πρόοδο των διαπραγματεύσεων μέχρι στιγμής.

Πηγή: Καθημερινή

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε