Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Μοσκοβισί: Πρώτα αξιολόγηση και μετά συζητάμε για το χρέος

Μοσκοβισί: Πρώτα αξιολόγηση και μετά συζητάμε για το χρέος

Θα πρέπει να χειριστούμε το ζήτημα μετά τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, όταν θα έχουμε την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος, όταν θα έχουν εφαρμοστεί οι προαπαιτούμενες δράσεις, όταν θα ψηφιστούν νέες προαπαιτούμενες δράσεις. Και αν το πρόγραμμα έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης, τότε μπορούμε να προχωρήσουμε σε ήπια αναδόμηση του χρέους, τόνισε ο Μοσκοβισί στο Bloomberg.

Πρώτα αξιολόγηση και μετά το χρέος δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί που πρόσθεσε πως το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης έχει μπει σε τροχιά και ο διάλογος των δύο πλευρών θα είναι πιο ποιοτικός.
”Θα πρέπει να χειριστούμε το ζήτημα μετά τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, όταν θα έχουμε την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος, όταν θα έχουν εφαρμοστεί οι προαπαιτούμενες δράσεις, όταν θα ψηφιστούν νέες προαπαιτούμενες δράσεις. Και αν το πρόγραμμα έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης, τότε μπορούμε να προχωρήσουμε σε ήπια αναδόμηση του χρέους”.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.
“Πιστεύω ότι το ΔΝΤ θα είναι εκεί, ελπίζω ότι το ΔΝΤ θα είναι εκεί και είναι αναγκαίο το ΔΝΤ να μην κατέβει από το τρένο”.

Πηγή Ημερησία

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε