Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μοσκοβισί: Τέλη Νοεμβρίου η εκταμίευση της δόσης - Το θέμα είναι η βιωσιμότητα του χρέους

Μοσκοβισί: Τέλη Νοεμβρίου η εκταμίευση της δόσης - Το θέμα είναι η βιωσιμότητα του χρέους
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 13.11.2012 | 14:43
Πρώτη δημοσίευση: 13.11.2012 | 14:42

Η ευρωζώνη ελπίζει ότι θα καταβάλει τη βοήθεια στην Ελλάδα στα τέλη Νοεμβρίου, αφού βρει μια λύση για να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του χρέους της χώρας, δήλωσε το πρωί ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξη Τύπου.

"Ο στόχος μας είναι να φτάσουμε σε μια κατ' αρχήν συμφωνία στις 20 Νοεμβρίου ώστε να μπορέσουμε να την υποβάλουμε στη συνέχεια για επικύρωση, μετά να δρομολογήσουμε την εκταμίευση ως το τέλος αυτού του μήνα", δήλωσε σήμερα το πρωί ο Γάλλος υπουργός στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών των 27.

Η ευρωζώνη αποφάσισε να συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη για να επιχειρήσει να βρει μια λύση για την Ελλάδα επιτρέποντας την αποδέσμευση μιας βοήθειας 31,2 δισεκ. ευρώ, η οποία έχει παγώσει από τον Ιούνιο. Στη συνέχεια προβλέπεται η διεξαγωγή και μιας άλλης συνόδου, τηλεφωνικής ή με φυσική παρουσία, για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

"Η συζήτηση την επόμενη εβδομάδα θα αφορά τις ανάγκες χρηματοδότησης και τις συνθήκες για να εξασφαλιστεί όσο το δυνατόν καλύτερα η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους", δήλωσε ο Μοσκοβισί. "Οι συζητήσεις συνεχίζονται", υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης

Αγωνία έως τις 26/11 για την εκταμίευση της δόσης - "Σφάζονται" δημόσια ΕΕ-ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους

   Διαδώστε αυτό το άρθρο