Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Μπαρουέν: «Όσο κι αν συμπαθούμε τους Έλληνες, θα τους πιέσουμε»

Με την τρόικα να επιστρέφει, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών μας υπενθύμισε πως ο ίδιος και οι υπόλοιποι εταίροι θα μας πιέσουν για να… «εκμοντερνιστούμε»!

“Όποια συμπάθεια κι αν αισθανόμαστε για τους Έλληνες και όποιες επικρίσεις μπορούμε νόμιμα να έχουμε σχετικά με την πολιτική που ασκούν εδώ και χρόνια (…) αυτό που ευχόμαστε είναι να διασφαλιστεί η σταθερότητα στη ζώνη (του ευρώ) και το νόμισμά μας”, δήλωσε ο Φρανσουά Μπαρουέν στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

“Η Ελλάδα έχει να κάνει προσπάθειες (…) έχει υποχρεώσεις απέναντι στους πιστωτές της και η γαλλική κυβέρνηση, όπως και οι χώρες μέλη της ευρωζώνης, θα της ασκήσουν την απαραίτητη πίεση για να εκμοντερνιστεί”, επεσήμανε.

Δεν υπάρχει “εναλλακτική” στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας ξεκαθάρισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών. “Έχουμε ένα σχέδιο και ναι, η Γαλλία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την στρατηγική στήριξης αυτού του εταίρου της στην ευρωζώνη”.

“Είναι η μοναδική στρατηγική”, εκτίμησε ο Γάλλος υπουργός. “Δεν υπάρχει εναλλακτική για να αποκλίνουμε από την απόφαση της 21ης Ιουλίου και δεν υπάρχει εναλλακτική από τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας”, υπογράμμισε ο Μπαρουέν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σχέδιο αυτό θα επιτρέψει “να διασφαλιστούν και τα μακροπρόθεσμα μέτρα στήριξης και τα μέτρα για την αποφυγή της μετάδοσης (της κρίσης) σε μεγάλες χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται η τρόικα – Το NewsIt αποκαλύπτει γιατί αλλάζει αιφνιδιαστικά τη στάση του ο επικεφαλής του κλιμακίου Π.Τόμσεν

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε