Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Μπαρόζο: “Δεν κινδυνεύει πλέον το ευρώ”

Μπαρόζο: “Δεν κινδυνεύει πλέον το ευρώ”

Δεν κινδυνεύει πλέον η υπόσταση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος και η κρίση επιβίωσης έχει ξεπεραστεί, ως εκ τούτου έχουν περάσει τα χειρότερα στο πλαίσιο της κρίσης στην Ευρωζώνη: τις απόψεις αυτές εξέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σήμερα το μεσημέρι στη Βιέννη σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν.

«Πριν από ένα χρόνο γινόταν λόγος για το τέλος του ευρώ και δεν υπήρχε εμπιστοσύνη των επενδυτών, όμως τώρα επιστρέφει η εμπιστοσύνη στο ευρώ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Βέβαια, η οικονομική κατάσταση προκαλεί ανησυχίες και σε μερικές χώρες της ΕΕ η κοινωνική κατάσταση είναι «τρομερή», ωστόσο θα πρέπει κανείς να επενδύσει στην ανακτημένη εμπιστοσύνη καταναλωτών και επιχειρήσεων και να λάβει μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας για την οποία είναι αναγκαία μια εξυγίανση του προϋπολογισμού, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ύψιστης προτεραιότητας είναι ο αγώνας κατά της ανεργίας και ο ίδιος είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που στο πλαίσιο των πρόσφατων διαπραγματεύσεων για τον κοινοτικό προϋπολογισμό συμφωνήθηκε μια «ευρωπαϊκή εγγύηση για τους νέους» , στην οποία, όπως είπε, σημαντική υπήρξε η συμβολή της αυστριακής πλευράς και αυτό το «αυστριακό μοντέλο» εμπνέει και άλλες χώρες.

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός καγκελάριος δήλωσε υπερήφανος για το γεγονός πως με την αποκαλούμενη «εγγύηση κατάρτισης» διασφαλίζεται ότι δεκαεξάχρονοι νέοι δεν είναι αναγκασμένοι να βρίσκονται στο δρόμο χωρίς απασχόληση.

Προερχόμενος από την Πράγα, όπου χθες παραβρέθηκε στην τελετή ύψωσης, για πρώτη φορά, της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην έδρα του προέδρου της Τσεχικής Δημοκρατίας, ο κ. Μπαρόζο είχε σήμερα το πρωί στη Βιέννη, συνάντηση με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι αστρονομικοί μισθοί που παίρνουν εκείνοι που κόβουν τους μισθούς μας!

Μπαρόζο: Τα χειρότερα της κρίσης πέρασαν

Μπαρόζο: Η Ελλάδα καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες – Αξίζει τη στήριξή μας

Διχασμένη και διαιρεμένη η ΕΕ των 500 εκατομμυρίων ψυχών παίρνει το Nobel Ειρήνης

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε