Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Μπαρόζο: “Οι επικίνδυνες πρακτικές στον χρηματοοικονομικό τομέα πρέπει να σταματήσουν”

Μπαρόζο: “Οι επικίνδυνες πρακτικές στον χρηματοοικονομικό τομέα πρέπει να σταματήσουν”

 Τα σκάνδαλα χειραγώγησης της αγοράς που μαστίζουν τον τραπεζικό τομέα δείχνουν ότι οι ρίζες της οικονομικής κρίσης του 2008 δεν έχουν ακόμα αντιμετωπιστεί πλήρως, εκτίμησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε σημερινές του δηλώσεις.

  “Για άλλη μια φορά, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ριψοκίνδυνες συναλλαγές και χειραγώγηση της αγοράς”, είπε ο Μπαρόζο σε μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη διάρκεια μιας συζήτησης για την οικονομία στην ολομέλειά τους στο Στρασβούργο. “Είναι καιρός αυτές οι πρακτικές να σταματήσουν άπαξ και δια παντός”.

   “Είδαμε για άλλη μια φορά τους τελευταίους μήνες και τις τελευταίες εβδομάδες –στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη, σε ορισμένους από τους μεγαλύτερους χρηματοοικονομικούς θεσμούς– ότι οι πρακτικές οι οποίες τροφοδότησαν την χρηματοοικονομική κρίση δεν έχουν ακόμα εξαλειφθεί από τον τομέα”, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

   Ο Μπαρόζο δεν αναφέρθηκε ονομαστικά σε καμιά τράπεζα, αλλά οι δηλώσεις του γίνονται εν μέσω του σκανδάλου χειραγώγησης των επιτοκίων χορηγήσεων στην διατραπεζική αγορά Libor και Euribor από την Barclays που εξανάγκασαν τον διευθύνοντα σύμβουλό της Μπομπ Ντάιαμοντ να παραιτηθεί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε