Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Μπαρόζο: Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ

Μάλλον ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο θα… κλάψει αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, γι’ αυτό και έσπευσε να βάλει την Νίλι Κρους στη θέση της!

«Θέλουμε να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ» είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με έναν εκ των προκατόχων του, Ζακ Ντελόρ, αδειάζοντας την Ολλανδή επίτροπο, που λίγες ώρες πριν είχε δηλώσει ότι κάνεις δε θα κλάψει αν ενδεχομένως η Αθήνα εγκαταλείψει τη νομισματική Ένωση.

«Το κόστος μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν υψηλότερο από το κόστος που θα είχε η συνέχιση της υποστήριξης της Ελλάδας», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του για τις πιθανότητες να επιτευχθεί σύντομα μια συμφωνία για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, η οποία θα επιτρέψει να χορηγηθούν νέα δάνεια από την Ευρώπη και το ΔΝΤ στην Αθήνα για να αποφύγουμε τη στάση πληρωμών.

«Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μια τελική συμφωνία στην Αθήνα», τόνισε ο Μπαρόζο. »Κάνουμε τα πάντα για να φτάσουμε σε μια λύση», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, την ίδια θέση με τον Μπαρόζο είχε διατυπώσει και ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής, Ολιβιέ Μπαγί, λέγοντας ότι η Επιτροπή επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι η δήλωση της κα Κρους δεν έρχεται σε αντίθεση με αυτήν τη θέση της Επιτροπής.

Τόνισε, δε ότι τόσο ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, όσο και ο Επίτροπος, αρμόδιος για την οικονομία, Όλι Ρεν, θεωρούν πως οι Επίτροποι έχουν δικαίωμα να εκφράζονται για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, όπως έκαναν η Ν. Κρους και η Ελληνίδα επίτροπος Μαρία Δαμανάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Δεν θα πεθάνει και κανείς, εάν κάποιος εγκαταλείψει την ευρωζώνη”

Θα χρεοκοπούμε μόνο εσωτερικά και όχι εξωτερικά

Bild: «Ξεκάθαρη αποτυχία στόχων στην Ελλάδα “βλέπει” η τρόικα»

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε