Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μπαρόζο προς Παπανδρέου : Πρόσω ολοταχώς για ανάπτυξη

Μπαρόζο προς Παπανδρέου : Πρόσω ολοταχώς για ανάπτυξη
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.07.2011 | 17:19
Πρώτη δημοσίευση: 07.07.2011 | 17:19

Ειδική ομάδα εργασίας που θα βοηθήσει την Ελλάδα στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων ετοιμάζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο όπως γράφει στην απαντητική επιστολή του προς τον Γιώργο Παπανδρέου.
 

Σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής, η δημιουργία αυτής της ομάδας εργασίας είναι θέμα ημερών ή λίγων εβδομάδων.
Όπως αναφέρει ο κ. Μπαρόζο επικεφαλής αυτής της ομάδας θα είναι ο επίτροπος οικονομίας Ολι Ρεν.
 
Στο πλαίσιο της τεχνικής βοήθειας, θα υπάρξει συμβολή εμπειρογνωμόνων από τα κράτη μέλη με εμπειρία σε διεθνείς οργανισμούς και τον ιδιωτικό τομέα, ενώ ο κ. Μπαρόζο ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να ορίσει ένα «πρόσωπο-επαφή» που θα έχει την ευθύνη του συντονισμού των ενεργειών μεταξύ της ειδικής ομάδας εργασίας και των αρμόδιων ελληνικών αρχών.
 
Όπως σημειώνει ακόμη ο κ. Μπαρόζο, στην επιστολή του προς τον κ. Παπανδρέου , η Ομάδα Εργασίας, σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές, θα κληθεί να προχωρήσει σε επαναπροσδιορισμό των κοινοτικών προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από την ΕΕ.
 
Στόχος είναι να εγκαταλειφθούν εκείνα τα προγράμματα που χαρακτηρίζονται ως προβληματικά και με μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίησή τους και να δοθεί πλέον έμφαση σε σχέδια, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, που θα τονώσουν την ανάπτυξη και θα συμβάλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας, καθώς και στην καλύτερη κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα.
 
Διαβάστε επίσης :


   Διαδώστε αυτό το άρθρο