Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μπλερ: Δυσάρεστη, αλλά μόνη λύση να σώσει η Γερμανία το ευρώ

Μπλερ: Δυσάρεστη, αλλά μόνη λύση να σώσει η Γερμανία το ευρώ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 30.07.2012 | 07:25

Να σώσει το κοινό νόμισμα ακόμη και αν το τίμημα είναι οι δυσάρεστοι συμβιβασμοί ζήτησε από τη Γερμανία ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τονι Μπλερ.

Η κρίση που πλήττει την ευρωζώνη "είναι μια νέα εμπειρία, που μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτή του 1930. Όλες οι εναλλακτικές λύσεις είναι δυσάρεστες. Όμως η καλύτερη για την Ευρώπη και ειδικά για τη Γερμανία είναι να σώσει το ευρώ", τονίζει ο Μπλερ σε άρθρο του που δημοσιεύεται στη Bild.

"Το να εγκαταλειφθεί η ευρωζώνη σήμερα θα ήταν καταστροφικό ειδικά από οικονομικής πλευράς και όχι μόνο από πολιτικής", προειδοποιεί ο Μπλερ.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι από τους Γερμανούς ζητούνται πολλά: "να χρηματοδοτήσουν τους μηχανισμούς διάσωσης, να δεχτούν έναν (μεγαλύτερο) πληθωρισμό και να εγγυηθούν για τα χρέη χωρών που δεν έχουν προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις".

Όμως για τον Βρετανό πολιτικό δεν υπάρχει άλλη επιλογή για την Γερμανία από το να δεχτεί "μια μορφή αμοιβαιότητας του χρέους", ενώ οι χώρες που βρίσκονται σε δύσκολη θέση θα πρέπει να δεχτούν τις μεταρρυθμίσεις και να τις εφαρμόσουν σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο και ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα, επισημαίνει ο Τόνι Μπλερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ομπάμα στέλνει Γκάιτνερ να δει Σόιμπλε και Ντράγκι

"Τρίζει" η καρέκλα της Μέρκελ;

Ο Ρέσλερ επιμένει για την Ελλάδα παρά τις επιπλήξεις!

Σόιμπλε: Το πρόβλημα του μνημονίου είναι οτι δεν το εφάρμοσαν σωστά οι 'Ελληνες

Μέρκελ και Μόντι θα κάνουν τα πάντα για να σώσουν την ευρωζώνη

 
   Διαδώστε αυτό το άρθρο