Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μπλόκο της τρόικας στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Μπλόκο της τρόικας στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.04.2012 | 09:24
Πρώτη δημοσίευση: 22.04.2012 | 09:23

Όπως όλα δείχνουν η ανακεφαλαιοποίηση μετατίθεται για μετά τις εκλογές παρά το οτι ο πρωθυπουργός επιμένει για λύση πριν από αυτές.

Στην παρούσα φάση, όπως γράφει το "Βήμα της Κυριακής", αν και τεχνικά τα μέσα και τα εργαλεία βρίσκονταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, οι ενδοιασμοί της τρόικας και κυρίως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών και τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μπλόκαραν τη λύση.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, ο βασικός ενδοιασμός της τρόικας έχει να κάνει με τις πολιτικές αντιρρήσεις που εκφράζονται στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με κρατικά κεφάλαια. Οπως λένε “η τρόικα θέλει ξεκάθαρο πολιτικό σκηνικό για να συναινέσει σε μία λύση. Θέλει να γνωρίζει ποιός θα είναι κυβέρνηση και ποιες είναι οι προγραμματικές δηλώσεις του”. Σύμφωνα με άλλες πηγές, η μετάθεση της λύσης μετά τις εκλογές προσφέρει στην τρόικα έναν πρόσθετο μοχλό πίεσης στις όποιοες διαπραγματεύσεις θα κάνει με την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ο πρωθυποργός Λ. Παπαδήμος, που συνεχίζει να πιέζει για άμεση λύση,  αναμένεται την εβδομάδα που ξεκινά να αναλάβει νέες πρωτοβουλίες για τη διαμόρφωση ενός μεταβατικού σχήματος για την αύξηση κεφαλαίων των τραπεζών.

Διαβάστε

Ιστορικές ζημίες λόγω κουρέματος για τις τράπεζες - Kοντά στα 28 δισ. ευρώ οι συνολικές απώλειες

    Διαδώστε αυτό το άρθρο