Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μπλόκο του ΣΔΟΕ στους τραπεζικούς λογαριασμούς – Ηλεκτρονικό μάτι παντού και άνοιγμα λογαριασμών

Μπλόκο του ΣΔΟΕ στους τραπεζικούς λογαριασμούς – Ηλεκτρονικό μάτι παντού και άνοιγμα λογαριασμών

– Πρόσβαση στους λογαριασμούς όλων και θα παρακολουθεί τις κινήσεις
– Άρση απορρήτου μέσα σε 24 ώρες από τις τράπεζες
– Ήδη το ΣΔΟΕ ζήτησε να ανοίξουν 4.000 λογαριασμοί

Ο Μεγάλος Αδελφός είναι εδώ και ακούει στο όνομα ΣΔΟΕ. Στο όνομα της πάταξης της φοροδιαφυγής με εντολή του υπουργείου Οικονομικών καθώς η τρόικα πιέζει για άμεσα αποτελέσματα … βγάζοντας άχρηστο όλο τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, οι λογαριασμοί όλων των ύποπτων για φοροδιαφυγή μπαίνουν στο στόχαστρο.

Με διαδικασίες – εξπρές θα ανοίγουν πλέον οι λογαριασμοί των φορολογούμενων που ελέγχονται για φοροδιαφυγή, διαφθορά, διακίνηση και ξέπλυμα «μαύρου χρήματος, καθώς και παράνομο πλουτισμό.

Πλέον δρομολογείται η διασύνδεση των φοροελεγκτικών υπηρεσιών με τις τράπεζες βάζοντας τέλος στις καθυστερήσεις και τα εμπόδια που παρατηρούνται σήμερα στην άρση του τραπεζικού απορρήτου.

Με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, οι τράπεζες θα είναι υποχρεωμένες να απαντούν άμεσα εντός 24 ωρών στα αιτήματα των ελεγκτών για το άνοιγμα και τον έλεγχο τραπεζικών κινήσεων των ελεγχόμενων φορολογουμένων.

Θα δημιουργηθεί μια ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας θα διασυνδεθούν τα πληροφοριακά συστήματα του φοροελεγκτικού μηχανισμού με τα πληροφοριακά συστήματα των τραπεζών.

Πλέον όλα τα αιτήματα για άνοιγμα λογαριασμών θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά και οι τράπεζες θα είναι υποχρεωμένες να απαντούν μέσα σε ένα 24ωρο.

Το ΣΔΟΕ έχει ήδη ζητήσει το άνοιγμα περισσότερων από 4.000 τραπεζικών λογαριασμών, αλλά ούτε οι μισοί έλεγχοι δεν έχουν προχωρήσει.

Το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει άμεση πρόσβαση της εφορίας και του ΣΔΟΕ στις κινήσεις των λογαριασμών όλων ώστε να μην απαιτούνται αιτήματα στις τράπεζες και να ελέγχεται άμεσα η ροή χρήματος.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε