Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Μπορεί και χωρίς τις τράπεζες το ΧΑ

Μπορεί και χωρίς τις τράπεζες το ΧΑ

Ανοδος χωρίς γερές βάσεις στην αγορά.

Η ανοδική αντίδραση στο ΧΑ επετεύχθη αλλά αφορούσε λίγους. Μετά τις έντονα πτωτικές συνεδριάσεις της περασμένης Παρασκευής και Δευτέρας με σωρρευτικές απώλειες σχεδόν 11% ο Γενικός Δείκτης έκλεισε σήμερα με κέρδη 0,35% στις 1.408,84 μονάδες μετά από μια συνεδρίαση με έντονη μεταβλητότητα αφού στην αρχή τα κέρδη έφτασαν το 2%, ενώ ενδοσυνεδριακά ο Γενικός Δείκτης γύρισε και σε αρνητικό πρόσημο. Η αξία των συναλλαγών περιορίστηκε στα 127 εκατ. ευρώ με πακέτα αξίας 5 εκατ. ευρώ. 

Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στους τίτλους του FTSE 20 (+0,34%) ενώ στην περιφέρεια επικράτησαν οι πωλητές. Για αυτό και το τέλος της συνεδρίασης βρήκε 50 μετοχές να ενισχύονται, 132 να υποχωρούν ενώ 125 παρέμειναν αμετάβλητες. 

Μάλιστα, η άνοδος της αγοράς πραγματοποιήθηκε …ερήμην των τραπεζών αφού η Εθνική Τράπεζα υποχώρησε κατά 0,97%, η Alpha 3,48% και η Eurobank 0,28%. 

Tην αγορά «τράβηξαν» επάνω οι μετοχές της ΔΕΗ (+6,75%) και του ΟΠΑΠ (4,77%) ενώ υπεραπέδωσαν επίσης οι τίτλοι της Ελλάκτωρ (+4,44%), του Τιτάνα (+4,29%) και της MIG (2,15%). 

H ανοδική αυτή αντίδραση δεν έπεισε τους αναλυτές αφού έγινε πολύ trading και ένα παιχνίδι ποντικού και γάτας μεταξύ αγοραστών και πωλητών. 

Η συνέχεια όπως υποστηρίζουν θα είναι δύσκολη, καθώς η ψυχολογία των επενδυτών είναι στο ναδίρ ενώ και τα νέα, τόσο από το εσωτερικό μέτωπο, όσο και από τις διεθνείς αγορές δεν προκαλούν αισιοδοξία.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε