Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μυστική αποστολή στο Βερολίνο

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ειδικός απεσταλμένος του πρωθυπουργού πηγαίνει σήμερα στη…

Γερμανία, ενόψει της επίσημης συνάντησης του Γ.Παπανδρέου με την Ανγκελα Μέρκελ, την Παρασκευή.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, η κίνηση αυτή ενισχύει την πεποίθηση πως μετά τη συνάντησή τους ο κ. Παπανδρέου και η Γερμανίδα καγκελάριος θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν κάποιο εγχείρημα, προκειμένου να διευκολυνθεί ο δανεισμός του ελληνικού Δημοσίου, μολονότι αμφισβητείται κατά πόσον θα γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειές του.

 

Όσον αφορά στην ταυτότητα του απεσταλμένου του πρωθυπουργού, πληροφορίες αναφέρουν πρόκειται για συνεργάτη του επί σειρά ετών και πως είναι γνωστός για την απέχθειά του προς τη δημοσιότητα -κάτι που εκτιμά τόσο ο κ. Παπανδρέου όσο και οι Γερμανοί συνομιλητές του.

 

Μάλιστα, όπως διεμήνυσαν στην Αθήνα πηγές της Καγκελαρίας, δεν θα ήθελαν ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όσο μια συμφωνία για δανεισμό δισεκατομμυρίων- η οποία προκαλεί αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού όσο και στο εκλογικό σώμα- να δει πρόωρα το φως της δημοσιότητας.

 

Επισήμως πάντως το Βερολίνο επιχειρεί να βάλει τέλος στα σενάρια περί παροχής οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε στην Sueddeutsche Zeitung ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει ενίσχυση για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών της προβλημάτων.

Παράλληλα, προέτρεψε τη χώρα να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της χωρίς την βοήθεια τρίτων. «Η Ελλάδα έχει την υποχρέωση να εξυγιάνει την δημοσιονομική και οικονομική πολιτική της και κανείς δεν μπορεί να το κάνει αυτό για τους Έλληνες», ανέφερε ο κ. Σόιμπλε.

Διαβάστε επίσης: Η Μέρκελ συγκάλεσε υπουργικό συμβούλιο για την Ελλάδα

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε