Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 12 Αθήνα Αναλυτικά

Μυτιληναίος: Η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση θα μειώσει τα επιτόκια δανεισμού των επιχειρήσεων

Μυτιληναίος: Η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση θα μειώσει τα επιτόκια δανεισμού των επιχειρήσεων
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 18.10.2016 | 16:41
Πρώτη δημοσίευση: 18.10.2016 | 16:41

Η ένταξη της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για τις ελληνικές επιχειρήσεις, να μειώσει το κόστος του χρήματος και στη συνέχεια οι επιχειρήσεις να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους.

Την εκτίμηση αυτή εξέφρασε ο πρόεδρος του ομίλου Μυτιληναίος κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος μιλώντας σε θεσμικούς επενδυτές, τονίζοντας πως το ύψος των επιτοκίων είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα για τις επιχειρήσεις.

Εξειδικεύοντας και μιλώντας για το δικό του όμιλο υποστήριξε πως η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα τα επιτόκια δανεισμού να πέσουν στο 2%. Η εξέλιξη αυτή, πρόσθεσε ο κ. Μυτιληναίος, μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την αλλαγή της πολιτικής από αμυντική να γίνει πιο επιθετική.

Αναφερόμενος στην πορεία του Ομίλου εμφανίσθηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το 2017. Για το 2016, ο κ. Μυτιληναίος είπε ότι ο τζίρος θα ανέλθει στα επίπεδα του 2015, δηλαδή περίπου 1,84 δισ. ευρώ. Αναλύοντας τις προβλέψεις αυτές, τόνισε ότι στις δραστηριότητες Αλουμινίου και ΜΕΤΚΑ υπήρξε μείωση του τζίρου λόγω πτώσης τιμών μετάλλου και μείωσης κατασκευαστικού έργου.

Ωστόσο οι μειώσεις αυτές αντισταθμίστηκαν από τη μεγάλη αύξηση που είχε η δραστηριότητα στον τομέα της ενέργειας. Για την Protergia, την εταιρεία του ομίλου που δραστηριοποιείται στην προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος ο κ. Μυτιληναίος επισήμανε πως σήμερα έχει μερίδιο 2,5%, το 2017 θα το διπλασιάσει και το 2018 θα ελέγχει το 10% της συνολικής αγοράς.

Για το Αλουμίνιο της Ελλάδος προέβλεψε ότι θα έχει ένα πολύ καλό τέταρτο τρίμηνο του 2016 και ένα επίσης πολύ καλό πρώτο τρίμηνο του 2017. Για τη ΜΕΤΚΑ ανέφερε βρίσκεται σε φάση μετασχηματισμού . Και εξήγησε ότι η εταιρεία στο μέλλον δεν θα περιορίζεται μόνο στον κατασκευαστικό τομέα αλλά θα συμμετέχει σε σύνθετα ενεργειακά έργα.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Σαρωτικοί έλεγχοι - Οργιάζει η μαύρη εργασία Σαρωτικοί έλεγχοι - Οργιάζει η μαύρη εργασία
  2. Αρτέμης Σώρρας: “Δεν του αρέσει να δουλεύει – Έχει τελειώσει τη Γ' Δημοτικού” Αρτέμης Σώρρας: “Δεν του αρέσει να δουλεύει – Έχει τελειώσει τη Γ' Δημοτικού”
  3. Αρτέμης Σώρρας: Μέχρι το 2010 νοίκιαζε... φουσκωτά παιχνίδια! [vid] Αρτέμης Σώρρας: Μέχρι το 2010 νοίκιαζε... φουσκωτά παιχνίδια! [vid]
  4. Πιο εύκολη η πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο ΕΣΠΑ Πιο εύκολη η πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο ΕΣΠΑ
  5. Μετασχηματίζεται ο όμιλος Μυτιληναίος Μετασχηματίζεται ο όμιλος Μυτιληναίος
  6. Ανατροπή στη φορολογία επιχειρήσεων! Τι θα ισχύει για έξοδα συντήρησης, καθαριότητας και... καφέδων Ανατροπή στη φορολογία επιχειρήσεων! Τι θα ισχύει για έξοδα συντήρησης, καθαριότητας και... καφέδων
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook