Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΟΑΕΔ· ΙΤΑΛΙΑ Λίγα Σύννεφα 7 Αθήνα Αναλυτικά

ΝΑΙ της ΚΟΜΙΣΙΟΝ για το πρόγραμμα σταθερότητας

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 01.02.2010 | 14:57
Πρώτη δημοσίευση: 01.02.2010 | 14:57

Για πρώτη φορά η εκπρόσωπος του Χοακίν Αλμούνια, Αμέλια Τόρες δήλωσε απερίφραστα την στήριξη της

ΚΟΜΙΣΙΟΝ στο Πρόγραμμα Σταθερότητας της Ελλάδας.

«Φιλόδοξο, αλλά ρεαλιστικό», το χαρακτήρισε σήμερα από τις Βρυξέλλες δυο ημέρες πριν η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κοινοποιήσει τη γνωμοδότησή της προς το Συμβούλιο υπουργών Οικονομίας της ΕΕ.

 Απαντώντας, σε σχετική ερώτηση κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, η Αμέλια Τόρες είπε ότι οι στόχοι, που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, είναι φιλόδοξοι και επιτεύξιμοι και ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τους υιοθετεί!

Σημείωσε, ωστόσο, ότι υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι σχετικά με την υλοποίησή τους -θέμα για το οποίο συμφωνεί και η Ελλάδα- σε περίπτωση που η οικονομική συγκυρία αποδειχθεί χειρότερη από την αναμενόμενη.

Ως εκ τούτου, όπως σημείωσε η Αμέλια Τόρες, στις συστάσεις που θα υιοθετήσει την Τετάρτη η Επιτροπή και οι οποίες θα σηματοδοτούν τη στενότερη παρακολούθηση της ελληνικής οικονομίας, θα ζητείται από την Ελλάδα να παρουσιάσει σχέδιο με εναλλακτικές λύσεις, δηλαδή ένα σχέδιο με πρόσθετα μέτρα, σε περίπτωση που διαπιστωθεί απόκλιση από τους στόχους του προγράμματος και επιβεβαιωθούν αυτοί οι κίνδυνοι.

Είπε ακόμη ότι την Τετάρτη η Επιτροπή, εκτός από τη γνωμοδότησή της για το πρόγραμμα σταθερότητας της Ελλάδας, θα υιοθετήσει συστάσεις με βάση το άρθρο 126 παράγραφος 9 για τη διόρθωση του υπερβολικού ελλείμματος με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ.

Ακόμη, η Επιτροπή θα παρουσιάσει προτάσεις για την αντιμετώπιση του ζητήματος της αξιοπιστίας των στατιστικών στοιχείων της Ελλάδας, αλλά και προτάσεις για την υιοθέτηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του ζητήματος της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ.Παπανδρέου: 'Η τώρα ή ποτέ   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics] Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics]
  2. Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες
  3. Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες! Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες!
  4. Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες! Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες!
  5. Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό
  6. Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία! Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook