Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

“Να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη”

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη και να υποτιμήσει το νέο ελληνικό νόμισμα, εκτός και εάν επιδιώκει να δημιουργήσει “μαζική” χρηματοδότησης για τις χρεωμένες χώρες,

υποστηρίζει ο κυβερνήτης της Κεντρικής Τράπεζας της Τσεχίας, Μίροσλαβ Σίνγκερ.

Με ιδιαιτέρως αιχμηρή γλώσσα, ο Μίροσλαβ Σίγνκερ υποστηρίζει στην Hospodarske Noviny ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους στο να βοηθήσουν τις τράπεζες, οι οποίες, ενδεχομένως, χρειάζονται ανακεφαλαιοποίηση, παρά να αφιερώνουν χρόνο στην Ελλάδα , η οποία εκπροσωπεί μόλις το 2% της ευρωπαικής οικονομίας.

“Από τη στιγμή που δεν υπάρχει επιθυμία να δοθεί στην Ελλάδα ένα σημαντικό ποσόν από τα ευρωπαϊκα διαρθρωτικά ταμεία , δεν βλέπω να υπάρχει άλλη λύση από την απο μάκρυνση της Ελλάδας από την ευρωζώνη”, υπογραμμίζει, μεταξύ ΄’αλλων, ο τραπεζίτης στη συνέντευξη του που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα.

«Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα έχουν δοθεί δάνεια που κατα κύριο λόγο εξυπηρετούν την εξοικονομηση χρόνου η Ελλάδα για τους πλούσιους Έλληνες, ώστε να μεταφέρουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό. Το γεγονός αυτό μειώνει την αξιοπιστία της Ευρώπης και την προθυμία των μη ευρωπαϊκών χωρών να δανείζουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να βοηθήσει την Ευρώπη. “,συνεχίζει ο Μίροσλαβ Σίγνκερ, ο οποίος διευκρινίζει πως η Τσέχικη Δημοκρατία, παρότι είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δεν σχεδιάζει να υιοθετήσει το ευρώ στο άμεσο μέλλον.

Οσο για το μέλλον της ευρωζώνης, ο Μίροσλαβ Σίνγκερ υποστηρίζει ότι το βάρος θα πρέπει να δοθεί στην πιθανή αναδιάρθρωση κεφαλαίου των τραπεζών.

Διαβάστε επίσης:
Όλα στον αέρα – Oι δανειστές ζητούν σκληρά μέτρα και οι εταίροι της κυβέρνησης μετρούν το πολιτικό κόστος

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε