Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

“Να χρεοκοπήσει για να σωθεί η Ελλάδα!”

“Να χρεοκοπήσει για να σωθεί η Ελλάδα!”

Είναι θέμα γοήτρου των Ευρωπαίων, δεν μπορούν κάθε τόσο να σώζουν την Ελλάδα. Πρέπει να χρεοκοπήσει για… να σωθεί. Αυτή είναι η νέα λογική του περιοδικού Der Spiegel

Σε ένα από τα πιο σκληρά άρθρα που έχει δημοσιεύσει το γερμανικό περιοδικό λέει πως η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφύγει τη χρεοκοπία

“Εάν ο στόχος της Μέρκελ και των συμμάχων της ήταν να σώσουν την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, τότε απέτυχαν. Το μόνο που κατάφεραν τα μέτρα λιτότητας ήταν να επιδεινώσουν την κρίση και να αυξήσουν το χρέος”.

Απαντώντας μάλιστα το γερμανικό περιοδικό στο ενδεχόμενο ο Α. Σαμαράς να ζητήσει διετή παράταση του προγράμματος προσαρμογής, αναφέρει χαρακτηριστικά πως εαν η Άγκελα Μέρκελ πάει για τρίτη φορά στο Κοινοβούλιο και ζητήσει βοήθεια για την Ελλάδα, τότε οι πρώτοι που θα την κυνηγήσουν έξω από το κτίριο θα είναι οι κυβερνητικοί της εταίροι!

Κάπως έτσι, σύμφωνα πάντα με το Der Spiegel ο δρόμος είναι… μονόδρομος. Η χρεοκοπία θα προσέφερε στην Ελλάδα την ευκαιρία να απελευθερωθεί από τα χρέη της και να κάνει μια νέα αρχή είτε ως μέλος της ευρωζώνης είτε όχι.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε