Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

«Ναι» στη χορήγηση δανείων σε ανέργους

«Ναι» στη χορήγηση δανείων σε ανέργους
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.03.2010 | 18:16
Πρώτη δημοσίευση: 08.03.2010 | 18:16

Το πράσινο φως στη χορήγηση «μικροδανείων», έως 25.000 ευρώ σε ανέργους άναψε το Συμβούλιο των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών θεμάτων της Ε.Ε.

Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα λεγόμενα μικροδάνεια θα δίδονται για τη δημιουργία μικρών επιχειρήσεων που θα απασχολούν κάτω από 10 εργαζομένους. Η βοήθεια απευθύνεται, κυρίως, σε αδύναμες ή ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, "ώστε να μπορέσουν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα απασχόλησης και κοινωνικών υποθέσεων, Λάζλο Αντόρ. 

Οι δανειολήπτες θα μπορούν να επωφεληθούν από ένα πρόγραμμα κατάρτισης και βοήθειας για τη σύσταση της επιχείρησής τους, μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου. 

Το συνολικό πακέτο των ευρωπαϊκών «μικροδανείων» ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2010-2013 και εκτιμάται ότι σε συνεργασία με διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως π.χ. η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα επενδυθούν πάνω από 500 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, αναμένεται να χορηγηθούν περίπου 45 χιλιάδες μικροδάνεια μέσα σε μία οκταετία.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο