Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Νέα αύξηση της τιμής της αμόλυβδης – Ο ακριβότερος νομός η Κεφαλονιά

Από το παρατηρητήριο τιμών προκύπτει εξάλλου ότι η τιμή της βενζίνης κλιμακώνεται σήμερα μέχρι 1,823 ευρώ στην Κεφαλονιά, που είναι ο ακριβότερος νομός και ακολουθούν Λασίθι και Ρέθυμνο.

Νέα άνοδο 1,5 λεπτού ανά λίτρο σημείωσαν οι τιμές της βενζίνης την προηγούμενη εβδομάδα με αποτέλεσμα η μέση τιμή της αμόλυβδης να φθάσει στο 1,635 ευρώ. Από την αρχή του χρόνου η αμόλυβδη έχει ακριβήνει πάνω από 4 λεπτά το λίτρο ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η τιμή της σούπερ αμόλυβδης (100 οκτανίων) κλιμακώνεται μέχρι 2 ευρώ το λίτρο.

Σύμφωνα με τις τιμοληψίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής η μέση τιμή της αμόλυβδης ανέβηκε την περασμένη Παρασκευή στο 1,635 ευρώ το λίτρο από 1,62 που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα και 1,593 στις 31 Δεκεμβρίου. Η αμόλυβδη παρέμεινε σε ανοδική τροχιά την τελευταία εβδομάδα παρά το γεγονός ότι οι τιμές διυλιστηρίου έπεσαν κατά 2 λεπτά το λίτρο και οι χονδρικές κατά 1,8.

 Στον αντίποδα οι τρεις φθηνότεροι νομοί είναι οι πολυπληθέστεροι, δηλαδή Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Δυτική Αττική με τιμές που ξεκινούν από 1,509 ευρώ. Σε επίπεδα – ρεκόρ διαμορφώνεται η τιμή της σούπερ αμόλυβδης η οποία, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία κλιμακώνεται σήμερα μέχρι 1,999 ευρώ (στο Ρέθυμνο).

Ανοδικές τάσεις επικρατούν και στο πετρέλαιο θέρμανσης. Η μέση τιμή διαμορφώνεται σήμερα στα 81 λεπτά το λίτρο, από 79 στην αρχή του χρόνου. Η τιμή του ντήζελ θέρμανσης ανά την επικράτεια ξεκινά από 69 λεπτά το λίτρο (στο Άργος) και φθάνει έως 91 λεπτά (στα Δωδεκάνησα).

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε