Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Νέα διεύθυνση για να εντοπίζει τους οφειλέτες του Δημοσίου

Νέα διεύθυνση για να εντοπίζει τους οφειλέτες του Δημοσίου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.12.2011 | 23:26
Πρώτη δημοσίευση: 20.12.2011 | 23:09

Στο στόχαστρο της νέας Διεύθυνσης μπαίνουν, επίσης, και όλοι όσοι έχουν απαιτήσεις για έργα που έχουν πραγματοποιήσει για λογαριασμό φορέων του Δημοσίου, αλλά ταυτόχρονα οφείλουν στο Δημόσιο.

Ο εντοπισμός οφειλετών του Δημοσίου με ιδιαίτερα σημαντικού ύψους οφειλές, αποτελεί την κύρια αρμοδιότητα της νεοσύστατης Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ειδικότερα, η νεοσύστατη υπηρεσία θα εντοπίζει τους οφειλέτες με μεγάλη ακίνητη περιουσία, προμηθευτές μεγάλων εταιριών και προμηθευτές ή ανάδοχους έργων του Δημόσιου και θα λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αναγκαστική είσπραξη των οφειλών. Σε ορισμένες περιπτώσεις θα προχωρά στον συμψηφισμό με το Δημόσιο των απαιτήσεων του οφειλέτη από επιχειρήσεις αλλά και από δημόσιους φορείς.

Οι επιμέρους διευθύνσεις της υπηρεσίας, όπως ορίζονται στην ίδια απόφαση, είναι η Διεύθυνση Υπηρεσιακού Σχεδιασμού, η Διεύθυνση Ελέγχων, η Διεύθυνση Πολιτικής Εισπράξεων, η Διεύθυνση Φορολογικής Συμμόρφωσης και η Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο