Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Νέα γερμανική έμπνευση: Θα μας δίνουν το δάνειο σε δόσεις!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αποκάλυψη βόμβα από τη γερμανική έκδοση των Financial Times: η γερμανική κυβέρνηση δε θα εκταμιεύσει όλο το ποσό της δεύτερης βοήθειας προς την Ελλάδα, αλλά μόνο ένα μέρος του!

Η κυβέρνηση Μέρκελ σκοπεύει να καθυστερήσει την έγκριση του πακέτου των 130 δισ. μέχρι νεοτέρας, όπως αναφέρει αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας, σημειώνοντας ότι προωθείται η εκταμίευση πολύ 30 δισ. ευρώ!

Πρόκειται για το ποσό που ούτως ή άλλως, απαιτείται για τη στήριξη των τραπεζών μετά το “κούρεμα”. Το θέμα είναι όμως ότι το Βερολίνο σχεδιάζει να μεταθέσει την έγκριση του υπόλοιπου ποσού, το νωρίτερο για το τέλος Μαρτίου, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών, το οποίο επικαλείται η εφημερίδα.

Στο δημοσίευμα υποστηρίζεται, μεταξύ άλλων, ότι η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δεν είναι βέβαιη ότι μπορεί να εξασφαλίσει την απαραίτητη πλειοψηφία από τον κυβερνητικό συνασπισμό, ενώ στο επιτελείο της επικρατεί η άποψη ότι με αυτό τον τρόπο θα συνεχιστεί η πίεση προς την Αθήνα για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Τα σχέδια της Γερμανίας έχουν προκαλέσει την ενόχληση των υπολοίπων μελών του Eurogroup που υπολόγιζαν στην έγκριση του συνόλου των κεφαλαίων που προβλέπει το νέο πακέτο βοήθειας, ενώ το σχέδιο χαρακτηρίζεται από την εφημερίδα «ριψοκίνδυνο», γιατί στην περίπτωση επιτυχούς αναδιάρθρωσης του χρέους, θα είναι διασφαλισμένος ο ιδιωτικός τομέας, αλλά όχι οι δημόσιοι πιστωτές, όπως η Γερμανία.

Επικαλούμενη πηγές της τρόικας, η εφήμερα εκτιμά ότι βρισκόμαστε κοντά στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, ενώ μεταφέρει την ελπίδα ότι οι αρχηγοί των κομμάτων που μετέχουν στην ελληνική κυβέρνηση θα υπογράψουν τη συμφωνία στο Συμβούλιο υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Σημειώνεται δε ότι συνάντηση του κ. Παπαδήμου με τον επικεφαλής της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν, την Τρίτη, ήταν απλώς τυπική, καθώς το “κούρεμα” έχει συμφωνηθεί εδώ και μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Le Monde : Η Ελλάδα παραδίδει εθνική κυριαρχία

Ο εξάλογος της νέας φτώχειας: 22% μείωση στον κατώτατο – 15% στις επικουρικές – άρση μονιμότητας στις ΔΕΚΟ – Μείωση στις συντάξεις των ευγενών ταμείων

Έκλεισε το κούρεμα – Συμμετέχει κερδίζοντας η ΕΚΤ!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε