Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέα μέτρα φέρνει η μαύρη τρύπα στον προϋπολογισμό

Σε μία κλωστή κρέμεται ο εφετινός προϋπολογισμός καθώς τα έσοδα βρίσκονται πολύ κάτω από τον στόχο που έχει τεθεί και αν δεν καταφέρει το υπουργείο Οικονομικών τους επόμενους μήνες

να οδηγήσει τα έσοδα όχι μόνο σε θετικό πρόσημο που είναι το αυτονόητο αλλα στα επίπεδα του στόχου που έχει τεθεί (+ 8,5%) τότε τα νέα μέτρα θα πρέπει να θεωρούνται κάτι παραπάνω από δεδομένα. Η αρχή θα γίνει με το ψαλίδι στις φοροαπαλλαγές που άλλωστε το ζητά και η Τροικα, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν επανεξέταση ακόμη και της φορολογικής κλίμακας που δείχνει ότι το πρώτο δίμηνο είναι υπεύθυνη για την μαύρη τρύπα αφού υπάρχει μειωμένη παρακράτηση φόρου για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

O Υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς, θα προεδρεύσει σε σύσκεψη με τους προϊσταμένους 30 Δ.Ο.Υ. (οι οποίες συμβάλλουν στο 70% των εσόδων), με τα εξής θέματα:

Απολογισμός για την πορεία των εσόδων ανά ΔΟΥ για το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2011.
Προγραμματισμός ενεργειών και δράσεων για την αύξηση των εσόδων τον επόμενο μήνα.

Στη συνάντηση με ευθύνη του Προϊσταμένου της κάθε ΔΟΥ πρέπει να προσκομισθούν τα ακόλουθα στοιχεία:
EΛΕΓΧΟΙ
Πόσοι έλεγχοι (τακτικοί – προσωρινοί ή προληπτικοί) διενεργήθηκαν ανά ΔΟΥ τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο και ποιοι ήταν οι στόχοι ανά ΔΟΥ των ελέγχων.
Ποιο ήταν το πλάνο ανά ελεγκτή και τι υλοποιήθηκε από τον καθένα.
Τι ποσά βεβαιώθηκαν ανά μήνα και τι εισπράχθηκαν
Ποιος είναι ο προγραμματισμός των ελέγχων ανά ΔΟΥ και ελεγκτή για τον επόμενο μήνα.
ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ
Πόσοι υπάλληλοι ασχολούνται κατά αποκλειστικότητα με την επιδίωξη είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών (ονομαστική αναφορά)
Έχει γίνει ανάλυση των ληξιπρόθεσμων σχετικά με την σύνθεση τους (ύψος ληξιπρόθεσμων, διάρκεια ληξιπρόθεσμων, εκτιμήσεις για την εισπραξιμότητα κ.λ.π.);
Τι ενέργειες έχουν γίνει και ποια είναι τα εισπρακτικά αποτελέσματα το 1ο Δίμηνο;
Ποιος είναι ο σχεδιασμός για το επόμενο τρίμηνο;

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε