Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Νέα μέτρα περιμένουν από την Ελλάδα τα διεθνή ΜΜΕ

Αυτή τη φορά, η Ελλάδα δεν είναι πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ, μας «έκλεψε» τη θέση τη υποβάθμιση της Ιταλίας, αλλά ο διεθνής Τύπος ασχολείται με τα παζάρια Βενιζέλου-τρόικας…

Το πιο… αισιόδοξο δημοσίευμα της ημέρας στον διεθνή Τύπο για την Ελλάδα είναι αυτό της Le Monde: “Η ελπίδα για τη νέα δόση ανανεώνεται” γράφει η γαλλική εφημερίδα, αλλά το πνεύμα της δε συμμερίζεται η Figaro που γράφει ότι “οι αγορές δεν πιστεύουν πως η Ελλάδ θα βγει από την κρίση”.

Η γαλλική εφημερίδα αναφέρεται και στα δημοψηφίσματα που προωθεί η κυβέρνηση. “Η Αθήνα εξετάζει το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για την έξοδο από το ευρώ”, αναφέρει.

“Οι δανειστές σκληραίνουν τη στάση τους. Φρέσκο ελληνικό σχέδιο για να κλείσει το αυξανόμενο χάσμα”, αναφέρουν οι Financial Times, ενώ το CNN “μιλά” για “ελληνική τραγωδία που εξαπλώνεται σαν ιός” και θεωρεί πως κατά 99,9% θα χρεοκοπήσουμε.
Έφτασε το τέλος του παιχνιδιού για την Ελλάδα; αναρωτιέται το CNN, ενώ δεν ξεχνά ότι οι διεθνείς αγορές βυθίζονται εξαιτίας των ανησυχιών για την ελληνική οικονομία
Ένας από τους πιο γνωστούς αρθρογράφους του BBC, ο Γκάβιν Χιούιτ, ζητά από εκείνους που τον διαβάζουν να… λυπηθούν τους Έλληνες!

«Η Ευρώπη ξέμεινε από συμπάθεια για την Ελλάδα. Είναι η χώρα που απειλεί το όνειρο της “διαρκώς στενότερης ένωσης”. Έχει κατηγορηθεί για υπονόμευση της ίδιας της ύπαρξης του ενιαίου νομίσματος», γράφει και αναφέρει επίσης πως «οι ηγέτες της Ευρώπης έχουν χάσει την υπομονή τους. Το μήνυμα είναι σαφές: η ελληνική κυβέρνηση πρέπει είτε να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις για τη μείωση του ελλείμματός της, ή δε θα δει ποτέ την επόμενη δόση του δανείου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

CNN: 99,9% η Ελλάδα χρεοκοπεί

Η S&P υποβάθμισε την Ιταλία, η Moody’s το… σκέφτεται

Παράταση στην αγωνία για τα νέα μέτρα που ζητά η τρόικα – Στη νέα τηλεδιάσκεψη θα κριθούν τα πάντα για το Δημόσιο

Δημόσιο: διπλό τσεκούρι στους μισθούς -Θέλουν μείωση 20% πριν το ενιαίο μισθολόγιο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε