Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 21 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Νέα περαίωση για 500.000 φορολογούμενους - Στα "κάγκελα" οι πολίτες

Νέα περαίωση για 500.000 φορολογούμενους - Στα `κάγκελα` οι πολίτες
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.09.2011 | 06:07
Πρώτη δημοσίευση: 21.09.2011 | 18:52

Οι τελικές ρυθμίσεις για την περαίωση μέσω της νέας εγκυκλίου του υπουργείου. Το υπουργείο ωστόσο δεν ρωτά ποιός έχει να πληρώσει. Κανείς πιθανότατα.

Πέντε ημέρες προθεσμία θα έχουν περισσότεροι από 500.000 φορολογούμενοι και επιτηδευματίες από την ημέρα που θα τους επιδοθεί το φύλλο φορολογικού ελέγχου, το οποίο είχαν αγνοήσει με την προηγούμενη περαίωση.

Το υπουργείο Οικονομικών με τη νέα ρύθμιση για άλλη μία φορά προσπαθεί απεγνωσμένα να εξοικονομήσει χρήματα και έτσι ξαναρίχνει τα δίκτυα του σε όσους στην προηγούμενη περαίωση πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων το χαρτί.

Ακριβώς το ίδιο μπορούν να κάνουν και επιτηδευματίες με ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ, οι οποίοι είχαν εξαιρεθεί από την προηγουμενη φάση της περαίωσης. Όλα αυτά προβλέπονται στη νέα εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην εγκύκλιο σημειώνεται ότι προτεραιότητα στην επίδοση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων της περαίωσης θα έχουν οι ακόλουθες κατηγορίες φορολογούμενων:

1. Οι φορολογούμενοι με τον υψηλότερο τζίρο.

2. Όσοι είχαν εξαιρεθεί από την προηγούμενη περαίωση επειδή είχαν ακίνητη περιουσία πάνω από 400.000 ευρώ (αντικειμενικής αξίας).

3. Οι φορολογούμενοι που από λάθος (των τραπεζών κλπ.) περαίωσαν λιγότερες χρήσεις από όσες ήθελαν στην προηγούμενη ρύθμιση.

Με την ίδια εγκύκλιο παίρνει παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2012 η προθεσμία παραγραφής του δικαιώματος του δημοσίου για κοινοποίηση φύλλων ελέγχου ή πράξεω επιβολής φόρων τελών και εισφορών που λήγουν στο τέλος του τρέχοντος έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο