Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

“Νέα σκληρά μέτρα λιτότητας” απαιτεί η Γερμανία

“Νέα σκληρά μέτρα λιτότητας” απαιτεί η Γερμανία

“Νέα σκληρά μετρα λιτότητας” αλλιώς δεν θα λάβουμε οικονομική βοήθεια, μας προειδοποιεί ο γερμανός υπ. Οικονομικών.

“Η Ελλάδα πρέπει να συμφωνήσει σε νέα σκληρά μέτρα λιτότητας πριν λάβει οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια από την Ε. Ε. και εάν δεν το κάνει, θα τεθεί σε κίνδυνο αυτή η υποστήριξη” δηλώνει στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

“Το γεγονός ότι ούτε η Ευρωπαϊκή Ενωση ούτε η γερμανική κυβέρνηση έχουν λάβει απόφαση για την καταβολή της βοήθειας σημαίνει ότι η απάντηση μπορεί να είναι τόσο καταφατική , όσο και αρνητική”  προσθέτει. Ο κ. Σόμιπλε συμπλήρώνει οτι  “Αυτό εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το εάν η Ελλάδα θα τηρήσει τα επόμενα χρόνια το αυστηρό πρόγραμμα περικοπής δαπανών που έχει ξεκινήσει. Αυτό το κατέστησα σαφές στον έλληνα υπουργό οικονομικών”.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι “ένα σκληρό πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών” τα επόμενα χρόνια είναι “αναπόφευκτο και αναγκαίος όρος”, εάν η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ενωση πρόκειται να εγκρίνουν τη βοήθεια που έχει ζητήσει η Ελλάδα.

Όμως, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών έκανε επίσης σαφές ότι η Γερμανία πρέπει να είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα, ώστε να διασφαλισθεί η σταθερότητα του ενιαίου νομίσματος.

    “Υπερασπιζόμαστε τη σταθερότητα του ευρώ, διότι η Γερμανία επωφελείται (από το ενιαίο νόμισμα) τουλάχιστον όσο και οι υπόλοιποι. Βοήθεια προς την Ελλάδα δεν είναι, κατά συνέπεια, σπατάλη του χρημάτων των φορολογουμένων, αλλά κίνηση που βασίζεται στα θεμελιώδη γερμανικά συμφέροντα”, είπε.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε