Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ 12 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Νέα υποβάθμιση από Moody’s

Νέα υποβάθμιση από Moody’s
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.04.2010 | 18:43
Πρώτη δημοσίευση: 22.04.2010 | 18:01

Για δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα μήνα ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας.

Ο διεθνής οίκος υποβάθμισε την Ελλάδα κατά μια βαθμίδα, από το Α2 σε Α3 και μάλιστα με αρνητική προοπτική, καθώς εκτιμά ότι υπάρχει κίνδυνος το ελληνικό χρέος να σταθεροποιηθεί σε υψηλότερα επίπεδα από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί και με μεγαλύτερο κόστος επίσης.

Η αναθεώρηση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων τριών μηνών, θα καθορίσει κατά πόσο οι αξιολογήσεις θα παραμείνουν σε επίπεδο Α, καθώς επίσης και την πιθανή προοπτική τους.

«Παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να είναι εντός ορίων ή ακόμα και πιο μπροστά από το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή των δράσεων που προβλέπονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το δύσκολο μακροοικονομικό και χρηματοοικονομικό περιβάλλον καθιστά τη διαρκή προσήλωση στο πρόγραμμα ακόμη πιο δύσκολη», δήλωσε η Σάρα Κάρλσον, αντιπρόεδρος της Moody’s και επικεφαλής των αναλυτών για την Ελλάδα.

«Δεν είναι πιθανό να παραμείνει η αξιολόγηση στο A3, εκτός και αν τα μέτρα της κυβέρνησης καταφέρουν να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη στις αγορές και να εξουδετερώσουν τους αντίθετους ανέμους των υψηλών επιτοκίων και της χαμηλής ανάπτυξης που κυριαρχούν σήμερα και οι οποίοι μπορούν τελικά να υπονομεύσουν την ικανότητα της κυβέρνησης να μειώσει με βιώσιμο τρόπο τα επίπεδα του χρέους», κατέληξε.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook