Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Νέες κατασχέσεις μισθών, ενοικίων και ακινήτων για χρέη ως... 3.000!

Νέες κατασχέσεις μισθών, ενοικίων και ακινήτων για χρέη ως... 3.000!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 24.05.2012 | 08:45
Πρώτη δημοσίευση: 24.05.2012 | 07:27

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο το γεγονός ότι στο στόχαστρο μπαίνουν πρώτα οι “μικρο-οφειλέτες” και όχι οι “¨καρχαρίες” με τα χρέη εκατομμυρίων οι εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ωστόσο υπάρχει... λογική που λέει ότι αυτά τα ποσά είναι πιο εύκολο να τα πληρωθεί το κράτος και έτσι ξεκινάει η επιχείρηση... απειλή.

Με τα έσοδα στο ναδίρ χιλιάδες είναι τα προειδοποιητικά σημειώματα προς τους οφειλέτες. Όσοι έχουν χρέη προς το δημόσιο προειδοποιούνται για την εξόφλησή τους καθώς σε αντίθετη περίπτωση το κράτος θα προβεί σε κατασχέσεις μισθών ή εσόδων από ενοίκια, ακόμη και κατάσχεση ακινήτων.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια επιχείρηση να πεισθούν οι πολίτες με χρέη να μπουν σε κάποιου είδους ρύθμισα των χρεών τους ώστε να αρχίσουν να πηγαίνουν στο ταμείο, έστω και για μικροποσά.

Οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα να μπουν στην ευνοϊκή ρύθμιση και να πληρώσουν σε δόσεις τα χρέη τους. Η προθεσμία λήγει κανονικά στις 31 Μαίου, με το υπουργείο Οικονομικών να εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει νέα παράταση. Σημειώνεται ότι βάσει Μνημονίου θα πρέπει εντός του 2012 να εισπραχθούν 2 δισ. ευρώ εκ των οποίων το 1 δισ. ευρώ να έχει μπει στα ταμεία του κράτους μέχρι τέλος Ιουνίου.

Στη ρύθμιση υπάγονται υποχρεωτικά όλες οι οφειλές ή δόσεις οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2012, εφόσον δεν υπερβαίνουν τις 10.000 ευρώ για φυσικά πρόσωπα και τις 75.000 ευρώ για νομικά πρόσωπα.

Ο οφειλέτης που θα υπαχθεί στη ρύθμιση μπορεί να εξοφλήσει τις οφειλές του εφάπαξ με απαλλαγή από το 100% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής ή σε μηνιαίες δόσεις, οι οποίες κυμαίνονται από 2 έως 24 και υπό προϋποθέσεις μπορεί να φθάσουν μέχρι και τις 60 με απαλλαγή από τις προσαυξήσεις από 25% έως 90%.

Το συνολικό ποσό κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 100 ευρώ.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο