Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΙΤΑΛΙΑ Συννεφιά 7 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Νέες πιέσεις για αυστηρότερα μέτρα από Δευτέρα

Νέες πιέσεις για αυστηρότερα μέτρα από Δευτέρα
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 13.02.2010 | 14:15
Πρώτη δημοσίευση: 13.02.2010 | 09:31

Οι Βρυξέλλες πιέζουν την Ελλάδα για νέο αυστηρότερο πακέτο μέτρων με συνταγή του ΔΝΤ.

Νέος γύρος πιέσεων στην ελληνική οικονομία αναμένεται να ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα κατά τη συνεδρίαση του Ecofin για να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση σε νέα σκληρά μέτρα, όπως περικοπή μισθών και δαπανών, απολύσεις και άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. 

Η δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα θα τεθεί επί τάπητος στο Eurogroup που θα συνέλθει στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα και την Τρίτη στη συνεδρίαση του Ecofin όπου θα εξεταστούν τρία σημαντικά θέματα.

Το πρώτο θέμα είναι η απόφαση για υπαγωγή της Ελλάδας σε καθεστώς αυστηρής επιτήρησης, γεγονός που θα σημαίνει ότι κάθε μήνα τα οικονομικά της χώρας θα εξετάζονται από αξιωματούχους της Κομισιόν. Άλλωστε στις 16 Μαρτίου η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να καταθέσει την πρώτη έκθεση της για το αποτέλεσμα των μέτρων που έχει λάβει.

Το δεύτερο θέμα θα αφορά την έγκριση του Προγράμματος Σταθερότητας με το Ecofin να δηλώνει πως οι δεσμεύσεις θα πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα.

Η τελευταία απόφαση των Βρυξελλών θα αφορά πακέτο παρεμβάσεων επιπλέον από αυτά που έχει λάβει η κυβέρνηση μέσω του Προγράμματος Σταθερότητας. Σε αυτό το πλαίσιο, οι Βρυξέλλες αξιώνουν από την Ελλάδα να υιοθετήσει νέα αυστηρότερα μέτρα με στόχο, τη μείωση του ύψους των μισθών στο δημόσιο και τη συγκράτηση των αυξήσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα αυτά έχουν να κάνουν με την κατάργηση του 14ου μισθού, με τη περαιτέρω μείωση των συντάξεων, με την αύξηση του ΦΠΑ με και την επιτάχυνση των διαδικασιών των ιδιωτικοποιήσεων και αποκρατικοποιήσεων. Να σημειωθεί οτι καθώς οι Βρυξέλλες απέρριψαν την λύση του ευρωομολόγου, η ελληνική πλευρά προτείνει τη δημιουργία ενός κοινού ταμείου της Ε.Ε. προκειμένου να ενισχύονται οι χώρες-  μέλη, όταν αντιμετωπίζουν κρίσεις και κυρίως όταν υπάρχει αύξηση των spreads. Επίσης, ο 'Ελληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ζήτησε απο τους εταίρους να προκαταβάλλουν στη χώρα μας τα ήδη διασφαλισμένα κονδύλια (π.χ. στους αγρότες), ώστε να προχωρήσει ταχύτερα και το αναπτυξιακό σκέλος στην Ελλάδα.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics] Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics]
  2. Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες
  3. Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες! Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες!
  4. Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες! Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες!
  5. Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό
  6. Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία! Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook