Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Νέες βολές Μπαρόζο κατά Μέρκελ για το Ταμείο

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε δηλώσεις του στο γερμανικό Τύπο, επικρίνει τη Γερμανία, η οποία απορρίπτει την πρότασή του για αύξηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για τη ζώνη ευρώ.

“Εχω καθήκον να υπερασπιστώ το καλό της Ευρώπης”, υπογραμμίζει ο Μπαρόζο σε δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel παραμονή της συνόδου των 17 υπουργών Οικονομικών της ζώνης ευρώ, στις Βρυξέλλες. “Περιμένω από τους γερμανούς πολιτικούς ηγέτες να δεχθούν το ρόλο της Επιτροπής”, τόνισε.

“Εάν δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία για την απόφαση της Γερμανίας και της καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ να υπερασπιστούν τη σταθερότητα στη ζώνη ευρώ”, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει, κατά την άποψη του Μπαρόζο, “όχι μόνο το δικαίωμα, αλλά και το καθήκον να ενημερώσει τους ευρωπαίους πολίτες γι΄αυτό που πιστεύουμε ότι είναι σωστό”.

Ωστόσο, ο αντικαγκελάριος Γκίντο Βεστερβέλε επέμεινε ότι η κυβέρνηση δε βλέπει “προς το παρόν να υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης του Ταμείου αυτού”. “Δεν κατάλαβα τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μπαρόζο”, τόνισε ο Βέστερβέλε σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα Tagesspiegel.

“Οταν ένα Ταμείο δε χρησιμοποιείται παρά μόνο κατά ένα μικρό μέρος, δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για ενίσχυσή του”, υποστηρίζει ο Βεστερβέλε.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε