Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέο αλαλούμ με τις αποδείξεις

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

-Θα περνάνε οι αποδείξεις των κινητών;

-Οι αποδείξεις πληρωμής του ΟΤΕ;
-Τι θα γίνει με τα κοινόχρηστα;
 
Κάθε μέρα και νέα ερωτήματα προκύπτουν στο θέμα με τις αποδείξεις, αλλά το υπουργείο Οικονομικών δεν δίνει διευκρινήσεις δίνοντας την τυπική πλέον απάντηση πως υπάρχει η διαβούλευση είναι ακόμη σε εξέλιξη. 
Σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ ο Γ. Παπακωνσταντίνου επιβεβαίωσε ότι θα μετράνε όλες οι αποδείξεις, πλην ΔΕΚΟ και αγοράς αυτοκινήτων, σκαφών και ακινήτων.
Εδώ όμως υπάρχει ένα ερώτημα. Είναι ΔΕΚΟ ο ΟΤΕ; Το Κράτος κατέχει μόνο το 1/3 των μετοχών του οργανισμού όμως έχει λόγο στη διαμόρφωση των τιμολογίων και έτσι το πιθανότερο είναι πως δεν θα “περνάνε” ούτε οι αποδείξεις πληρωμής λογαριασμών του οργανισμού.

Οι αποδείξεις πληρωμής σταθερών τηλεφώνων άλλων εταιριών τηλεφωνίας και όλων των κινητών τηλεφώνων θα υπολογίζονται.

Πρόβλημα υπάρχει με τα κοινόχρηστα καθώς το έντυπο που μοιράζεται στους ενοίκους δεν είναι απόδειξη.
 

Πρέπει επίσης να διευκρινιστεί τι θα γίνει με τις αμοιβές των ιατρών όπου ο ασφαλισμένος πληρώνει μόνο τη συνδρομή. Το ποσό που δεν καλύπτει το ταμείο πως θα μπορεί να το δικαιολογεί στην εφορία; Θα εκδίδουν τα ταμεία σχετική απόδειξη για τη συμμετοχή του ασφαλισμένου;
Ένα άλλο ερώτημα είναι και το αν τελικά θα κατατεθούν από κάθε φορολογούμε οι αποδείξεις μαζί με τη φορολογική δήλωση.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε σε συνέντευξη στη ΝΕΤ: 

“δεν θα πηγαίνουμε με μια τσάντα αποδείξεις στην εφορία. Θα σημειώνουμε σε μια ειδική φόρμα ΑΦΜ ποσό και ημερομηνία και θα υποβάλουμε τη φόρμα αυτή μαζί με τη δήλωση”

“>Δείτε τη συνέντευξη του Υπουργού

 
Ανοικτό παραμένει και το ερώτημα για το ύψος των αποδείξεων που θα πρέπει να συγκεντρώσουν οι φορολογούμενοι ανάλογα με το εισόδημά τους.
Σημαντικό είναι ωστόσο πως ο Υπουργός επιβεβαίωσε ότι κάποιες κατηγορίες φορολογουμένων θα μπορέσουν να αυξήσουν το αφορολόγητό τους συγκεντρώνοντας περισσότερες αποδείξεις από το ποσό που θα καθοριστεί ανάλογα με το εισόδημά τους.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε