Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

“Νέο” ασφαλιστικό, ιδιωτικοποιήσεις και μαχαίρι στις δαπάνες

“Νέο” ασφαλιστικό, ιδιωτικοποιήσεις και μαχαίρι στις δαπάνες
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.08.2010 | 08:12
Πρώτη δημοσίευση: 20.08.2010 | 08:12

Μέχρι το τέλος του χρόνου έρχονται τα μέτρα που ζητάει η τρόικα, καθώς όλα δείχνουν ότι ο προϋπολογισμός θα παρουσιάσει αποκλίσεις

και έτσι η Κυβέρνηση θα αναγκαστεί να κάνει -ξανά- το “χατίρι” των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ.
“Εδώ και τώρα” είναι ούτως ή άλλος η απαίτηση για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων με ταξί, φαρμακεία και πολλών, όπως όλα δείχνουν, άλλων επαγγελμάτων να παίρνουν σειρά.
Η μεγάλη τρύπα σε ΟΣΕ και ΔΕΗ για την τρόικα κλείνει μόνο με πώληση. Ουσιαστικά έχει απαγορευτεί στο ελληνικό Κράτος να εγγυηθεί οποιοδήποτε δάνειο για τον ΟΣΕ, οπότε η ιδιωτικοποίηση είναι μονόδρομος.
Ο... πρόλογος ήταν για τη ΔΕΗ η φημολογία ότι βαίνουμε σε πώληση των μονάδων παραγωγής. Η απελευθέρωση της ενέργειας μάλλον δεν αρκεί στην τρόικα που πιέζει για ιδιωτικοποίηση μεγάλου τμήματος της επιχείρησης και η Κυβέρνηση λέει απλά ότι δεν θα χάσει το δημόσιο χαρακτήρα της, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο πώλησης τμήματος.
Η περικοπή δαπανών στα νοσοκομεία και γενικότερα στην υγεία και η μείωση των παροχών στους ΟΤΑ θεωρείται επίσης δεδομένη.
Η “τρύπα” των ασφαλιστικών Ταμείων είναι το επόμενο “πεδίο μάχης” . Το “νέο” ασφαλιστικό πρέπει να θεωρείται δεδομένο από τις αρχές του 2011.
“Αλλαγές που θα εξασφαλίσουν τη μακροχρόνια βιωσιμότητα του” ζήτησε για το Ασφαλιστικό ο Όλι Ρεν. Θα είναι και πάλι αλλαγές στα όρια ηλικίας κάποιων επαγγελματικών ομάδων; Νέες περικοπές; Το δεδομένο είναι ότι η Ελλάδα έχει υπογράψει το μνημόνιο που προβλέπει ότι δεν θα αυξηθεί η δαπάνη για τις συντάξεις πάνω από 2,5% ως το 2060!

  Διάβαστε επίσης
Κυβέρνηση: κλίμα αισιοδοξίας για την οικονομία μέσω Προβόπουλου   Διαδώστε αυτό το άρθρο