Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Νεο όχι από την Γερμανία για τα ευρωομόλογα – Η Φινλανδία θα μπλοκάρει το ταμείο στήριξης ομολόγων!

Νεο όχι από την Γερμανία για τα ευρωομόλογα – Η Φινλανδία θα μπλοκάρει το ταμείο στήριξης ομολόγων!

Την προοπτική κεντρικής ανάληψης της ευθύνης του χρέους των κρατών – μελών της Ευρωζώνης μέσω ευρωομολόγων απέρριψε για μια ακόμη φορά ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου ARD είπε μεταξύ άλλων:

«Δεν μπορεί να ευθύνεται η Γερμανία για τα χρέη της Ευρώπης», δήλωσε ο κ. Βεστερβέλε και διευκρίνισε ότι αυτή δεν είναι η θέση μόνο του κόμματός του, των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), αλλά και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. «Η κυρία Μέρκελ το είπε ξεκάθαρα, θέλουμε μια σταθερή Ένωση και σε αυτό θα έπρεπε να επιμείνουμε».

Φινλανδία και Ολλανδία δεν θα εφαρμόσουν όσα αποφασίστηκαν στις Βρυξέλλες

Η Φινλανδία και η Ολλανδία θα μπλοκάρουν το μόνιμο ταμείο στήριξης της ευρωζώνης ώστε να μην αγοράζει κρατικά ομόλογα σε δευτερογενείς αγορές, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της Φινλανδίας, παρά την απόφαση που έλαβαν την περασμένη εβδομάδα ευρωπαίοι ηγέτες σύμφωνα με την οποία τα ταμεία στήριξης θα είναι διαθέσιμα για να σταθεροποιούνται οι αγορές.

Οι ηγέτες της ευρωζώνης συμφώνησαν στη σύνοδο κορυφής σε μέτρα για την ενίσχυση της νομισματικής ένωσής τους και για τη μείωση του κόστους δανεισμού της Ισπανίας και της Ιταλίας, όμως λίγες λεπτομέρειες έκαναν γνωστές αναφορικά με τη χρήση του προσωρινού Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) και του μόνιμου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ).

Η αγορά ομολόγων εκ μέρους του ΕΜΣ σε δευτερογενείς αγορές θα απαιτήσει ομοφωνία και αυτή μοιάζει απίθανη επειδή η Φινλανδία και η Ολλανδία είναι εναντίον, αναφέρει η φινλανδική κυβέρνηση σε μια έκθεση προς μια κοινοβουλευτική επιτροπή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΚΤ: Έλληνες, εφαρμόστε πρώτα το μνημόνιο

”Πουθενά δεν φερθήκαμε καλύτερα από την Ελλάδα!”

Ο πραγματικός νικητής ήταν η Merkel

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε