Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Νέο τρομο-σενάριο – Ελλάδα με δραχμή “βλέπει” η Fitch

Νέο τρομο-σενάριο – Ελλάδα με δραχμή “βλέπει” η Fitch
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.05.2012 | 07:36
Πρώτη δημοσίευση: 04.05.2012 | 07:36

Εξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή βλέπει ο οίκος Fitch που ισχυρίζεται ότι η Ευρωζώνη θα καταφέρει να επιβιώσει από την κρίση χρέους χωρίς απώλειες.

Στην έκθεσή του ο οίκος αξιολόγησης λέει πως η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι το πιθανότερο ενδεχόμενο. Σε μια τέτοια περίπτωση η χώρα θα πρέπει να γυρίσει στη δραχμή και να χρεοκοπήσει.

Με... δεδομένη την έξοδο της χώρας μας από το ευρώ ο οίκος λέει πως ίσως επηρεαστούν και άλλες χώρες και έτσι θα υπάρξει ντόμινο υποβαθμίσεων και έτσι θα τοποθετήσει σε καθεστώς παρακολούθησης όλες τις χώρες της Ευρωζώνης εκτός από την Κύπρο, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία, τις οποίες θα υποβαθμίσει.

Η πλειοψηφία των κρατών της Ευρωζώνης έχουν αρνητικό outlook γεγονός που αντανακλά το οικονομικό κόστος της κρίσης και την ενίσχυση των πολιτικών εντάσεων θέτοντας εμπόδια την εφαρμογή των μέτρων.

Για την επίλυση της κρίσης απαιτούνται επιπλέον μέτρα υποστηρίζει ο οίκος, ο οποίος ωστόσο θεωρεί πως η δημοσιονομική λιτότητα, τα μέτρα από κάθε χώρα ξεχωριστά, τα προγράμματα δομικών μεταρρυθμίσεων και η ενίσχυση των περιφερειακών χωρών είναι βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο