Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Νέο "χαστούκι" Fitch σε κυπριακές τράπεζες

 Νέο `χαστούκι` Fitch σε κυπριακές τράπεζες
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.02.2012 | 11:49
Πρώτη δημοσίευση: 09.02.2012 | 11:49

O διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch Ratings προχώρησε σε υποβάθμιση των καλυμμένων ομολόγων των τραπεζών Κύπρου και Marfin από ''ΒΒΒ'' σε ''ΒΒΒ-'' .

Ο οίκος διατήρησε υπό αρνητική παρακολούθηση (Watch Negative- RWN) τα καλυμμένα ομόλογα που εκδόθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος "Ενα" της Marfin, ενώ έθεσε εκτός αρνητικής παρακολούθησης τα καλυμμένα ομόλογα του προγράμματος "Δύο" της τράπεζας. Επίσης, υπό αρνητική παρακολούθηση διατήρησε και τα καλυμμένα ομόλογα της Τράπεζας Κύπρου.

Σύμφωνα με τον οίκο Fitch, τα κυπριακά καλυμμένα ομόλογα των δύο τραπεζών ανέρχονται συνολικά σε 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία αφορούν ομόλογα αξίας δύο δισεκατομμυρίων ευρώ που εκδόθηκαν από τη Marfin στο πλαίσιο του προγράμματος "Ενα", καλυμμένα ομόλογα αξίας 1,5 δισ. ευρώ που εκδόθηκαν από τη Marfin στο πλαίσιο του προγράμματος "Δύο" και καλυμμένα ομόλογα αξίας 700 εκατομμυρίων ευρώ που εκδόθηκαν από την Τράπεζα Κύπρου.

Ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι η ενέργειά του αυτή ακολουθεί την υποβάθμιση της ''πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου σε ''ΒΒΒ-/Negative'', από ''ΒΒΒ/RWN'' στις 27 Ιανουαρίου του 2012 και τις υποβαθμίσεις της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης των τραπεζών Marfin και Κύπρου'' σε ''BB+/Negative'' στις 2 Φεβρουαρίου του 2012.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υποβάθμισε τρες κυπριακές τράπεζες ο οίκος FITCH
   Διαδώστε αυτό το άρθρο