Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Νομοθετική παρέμβαση από Αλεξιάδη για τις αδικίες του Taxisnet

Νομοθετική παρέμβαση από Αλεξιάδη για τις αδικίες του Taxisnet

Νομοθετική παρέμβαση ετοιμάζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης μετά το αλαλούμ που προέκυψε με τις φορολογικές δηλώσεις και προκάλεσε εμφράγματα σε ανέργους, φοιτητές και περιστασιακά εργαζόμενους με την εκκαθάριση, καθώς φορολογούνται με βάση το τεκμαρτό εισόδημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr με τη νομοθετική αυτή παρέμβαση ο κ. Αλεξιάδης θα επιχειρήσει να αποκαταστήσει την αδικία.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τον αυτόματο υπολογισμό, εμφάνιζε σε πολλούς φορολογούμενους εκκαθαριστικά βάσει των οποίων τους ζητά φόρους από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 26% και προκαταβολή 75%.

Το σύστημα για όσους έχουν ένα μικρό εισόδημα είτε από κάποια μεροκάματα, είτε από κάποιο μικρό ενοίκιο, είτε από περιστασιακή εργασία τους φορολογεί με βάση το τεκμαρτό εισόδημα από το πρώτο ευρώ. Ετσι άνθρωποι που διαμένουν σε ιδιόκτητο διαμέρισμα και έχουν και ένα ΙΧ αυτοκίνητο στο όνομά τους φορολογούνται ως επιχειρηματίες, πληρώνουν φόρο της τάξης του 26% από το πρώτο ευρώ και καλούνται να δώσουν και προκαταβολή φόρου της τάξης τους 75%.
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε