Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ντομπρόβσκις: Στο… ορατό μέλλον η συμφωνία για την αξιολόγηση

Φωτογραφία: EPA
Φωτογραφία: EPA

Στις 21:00 το βράδυ συνεδριάζει το Euroworking Group (EWG) στις Βρυξέλλες για το ελληνικό πρόγραμμα και τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις θεωρεί ότι η συμφωνία για να “κλείσει” η δεύτερη αξιολόγηση είναι εφικτή έστω κι αν δεν έρθει μέχρι το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

«Μπορούμε να αναμένουμε την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος στο ορατό μέλλον», δήλωσε ο Ντομπρόβσκις, υπογραμμίζοντας τη «σημαντική πρόοδο» που έχει επιτευχθεί.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, για τις πιθανότητες ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης πριν από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, ο Β. Ντομπρόβσκις απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις για το πότε ακριβώς μπορεί αυτό να συμβεί, ωστόσο τόνισε ότι η δουλειά μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών προχωράει και τα πράγματα είναι στη «σωστή τροχιά».

Σημείωσε δε ότι η Επιτροπή συνεργάζεται στενά με τις ελληνικές αρχές, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, υπογραμμίζοντας ότι έχει επιτευχθεί «σημαντική πρόοδος».

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρόσθεσε ότι η Κομισιόν αξιολογεί τα δημοσιονομικά μέτρα για το 2017 και 2018, προκειμένου να επιτευχθεί ο μεσοπρόθεσμος στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ.

Όσον αφορά το σκέλος των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ανέφερε ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται με τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας. Καταλήγοντας, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, σημείωσε ότι στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου αναμένεται να συζητηθούν κάποια μέτρα για το ελληνικό χρέος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε