Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ντράγκι: Η Ελλάδα θα βοηθηθεί και στο μέλλον

Ντράγκι: Η Ελλάδα θα βοηθηθεί και στο μέλλον

Το πρωτογενές πλεόνασμα, θα κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη εκτιμά ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, που δήλωσε ικανοποιημένος από τη συμφωνία του Eurogroup.

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν έκρυψε, μιλώντας στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, πως βλέπει θετικά το μέλλον της χώρας μας στην ευρωζώνη.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος γι’ αυτή τη συμφωνία του Eurogroup. Η συμβολή της απόφασης ήταν να κατεβάσει το ελληνικό χρέος σε ανεκτά επίπεδα. Να επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις της και την οικονομική της πολιτική. Παράλληλα, έχουν παρθεί πολλές δεσμεύσεις.

Ένα σημαντικό και καθησυχαστικό στοιχείο αυτής της συμφωνίας είναι η δέσμευση των ηγετών να παρέμβουν εκ νέου και να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση και μελλοντικά εάν η Ελλάδα φθάσει να έχει πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στο ερώτημα εάν η Ελλάδα θα συνεχίσει να παραμείνει στην ευρωζώνη. Η απάντηση είναι θετική», κατέληξε ο Μάριο Ντράγκι.

Στο μεταξύ, πρόσθεσε ότι η ΕΚΤ παραμένει έτοιμη να επέμβει “εάν παραστεί ανάγκη” για την προστασία του ευρώ. “Θα κάνουμε ό, τι είναι αναγκαίο και είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε και πάλι, εάν καταστεί αναγκαίο”, είπε και πρόσθεσε: “ακόμη και χρησιμοποιώντας μέσα χωρίς περιορισμούς”, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει “και χωρίς όρους”.

Η ΕΚΤ αποφάσισε να αναλάβει δράση, αλλά οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει επίσης να αναλάβουν δράση από την πλευρά τους, προειδοποίησε ο Μάριο Ντράγκι. “Θα επιτύχουμε υπό τον όρο ότι οι κυβερνήσεις θα δραστηριοποιηθούν. Είναι σημαντικό να ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή ενοποίηση και αυτή η ενίσχυση πρέπει να συντελεστεί αρχικά στο επίπεδο των 17 χωρών της ευρωζώνης. Πρέπει να μάθουμε να μοιραζόμαστε κυριαρχία”, είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό θα συμβεί αν αποτύχουν οι αποκρατικοποιήσεις! – Μέτρα – φωτιά θα ληφθούν μέσα στο 2013

Μπλόκο από το ΔΝΤ:Η δόση μετά την επαναγορά

‘Όποιος θέλει να βγαίνει από το ευρώ”

IIF: Μόνο εθελοντικά η εξαγορά του ελληνικού χρέους

”Μαγειρεύεται” η ευρωπαική έκρηξη

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε